Un nou volum de Grigore Ilisei va fi lansat la Junimea Scriptor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/05/2017

Editura Junimea, Clubul de  lectură şi promovare Junimea – Scriptor organizează joi, 25 mai 2017, de la ora 17.00, în Sala B.P.Haşdeu a Bibliotecii Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi, lansarea volumului Chipuri pe pânza vremii de Grigore Ilisei, parte a colecţiei Efigii.

“În totul, fiinţa lui Grigore Ilisei – cuvântul lui, atitudinea lui, gândul lui – comunică armonie. În armonie cu el, cultivă armonia cu ceilalţi, fie ei de odinioară sau de astăzi. Am sentimentul că acesta e mesajul pe care îl instituie prezenţa sa în lume.

În fond, îl văd pe Grigore Ilisei alături de Sadoveanu, de Constantin Ciopraga şi de Ion Irimescu. Toţi longevivi, toţi contemplativi, toţi rămaşi cu rădăcinile în Fălticeni. Alături şi cumva în umbra lor. Căci orgoliului i-a opus admiraţia. O admiraţie care construieşte. Poate că aceasta este chiar lecţia lui Grigore Ilisei”, scrie Mircea A. Diaconu în volumul Divanul cu prieteni, Grigore Ilisei 70. Volumul va fi prezentat de Traian Diaconescu şi Mihaela Grădinariu. Amfitrionul evenimentului va fi Simona Modreanu, secretariatul fiind asigurat de Cornelia Apetroaie şi Viorel Dumitraşcu

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*