Un nou sezon “I’Velo”. Ieşenii, îndemnaţi să folosească bicicletele

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/04/2014

De luni, 7 aprilie, bicicletele galbene au revenit în Iaşi, ele putând fi închiriate din Parcul Copou şi din campusul universitar Tudor Vladimirescu.

Ciclism pe Copou
Centrul de închiriere “I’Velo” din Parcul Copou pune la dispoziţia ieşenilor 40 de biciclete, şapte zile din şapte. De luni până vineri, bicicletele vor putea fi închiriate între orele 11.00 şi 20.00, ultima închiriere fiind la ora 19.00. Sâmbăta şi duminica, programul va începe la ora 10.00, finalizându-se la ora 20.00, ultima închiriere fiind tot la ora 19.00. La fel ca şi anul trecut, bicicletele I’Velo vor putea fi disponibile atât contra cost, cât şi gratuit. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii au posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie. Pentru celelalte categorii, tarifele de închiriere sunt 4 lei pentru o oră şi 15 lei pentru 24 de ore. I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din România şi are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere, cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului. În cei 4 ani de funcţionare, programul  “I’Velo” a reuşit să scoată aproximativ 800.000 de români la pedalat şi a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 1.200 de tone.

biciclete_2

Biciclete în campus
StudentObike, un alt centru de închiriere a bicicletelor, este amplasat în Campusul Tudor Vladimirescu, vizavi de Iulius Mall, şi pune la dispoziţia tuturor studenţilor 60 de biciclete, toate noi. Acestea vor putea fi închiriate atât în campusul universitar, cât şi în afara acestuia, de luni până vineri, pe baza legitimaţiei valabile de student şi a unui act de identitate. Bicicletele vor putea fi închiriate de orice student, indiferent de universitatea pe care o frecventează. În afară de Iaşi, centrele StudentObike pun gratuit la dispoziţia studenţilor alte 290 de biciclete: 160 în Bucureşti, 40 în Brasov, 40 în Cluj-Napoca şi 50 la Ploiesti. StudentObike este singurul proiect de bike-sharing gratuit pentru studenţi, realizat de Asociaţia Green Revolution, în parteneriat cu Green Report.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*