Un nou serviciu la Spitalul de Recuperare din Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/05/2011

Joi 26 mai 2011, începând cu orele 10.00, va avea loc inaugurarea Compartimentului de Audiologie si Vestibulogie din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi, anunţă conducerea unităţii medicale.

Acest serviciu va deservi toata zona Moldovei, va asigura asistenţa de specialitate în domeniul patologiei auditive şi a echilibrului, fiind într-o relaţie de colaborare cu specialişti din domeniile ORL, Neonatologie ( prin Programul naţional de screening al hipoacuziilor la nou-născut), Pediatrie, Neurologie, Oftalmologie, Neuropsihiatrie infantilă, Expertiză medicală şi altele.

Cu ocazia acestui eveniment se va desfaşura şi o sesiune de comunicări şi workshop sub genericul “Recuperarea auditiv-verbală precoce a copilului hipoacuzic” unde vor conferenţia specialişti din Danemarca, una dintre ţările cele mai evoluate în recuperarea şi educarea copiilor cu hipoacuzie reabilitată prin implant cohlear.

“Evenimentul este organizat cu sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie “ Gr. T. Popa” Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Casa Corpului Didactic Iaşi, precum şi a conducerii Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi, fiind un prilej deosebit de a împărtăşi experienţe profesionale şi de a realiza un schimb benefic de idei într-un cadru colegial şi academic” – afirmă ec. Carmen Marinela Cumpăt, managerul spitalului.

Spitalul de Recuperare a fost preluat de către Primăria Municipiului Iaşi începând cu luna iulie 2010, în cadrul procesului de descentralizare prin care mai multe unităţi spitaliceşti din ţară au intrat în subordinea autorităţilor publice locale.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*