Un meci demonstrativ de fotbal a deschis seria activităților dedicate proiectului „Iași-oraș al sportului”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/05/2018

În cadrul programului general „Iași-oraș al sportului”, Asociația EuroDemos a organizat sâmbătă, 5 mai, un meci demonstrativ între două echipe: „Tinerii versus Factorii Decizionali”. Activitatea face parte din proiectul european „Get Addicted to Sport Values”, finanțat de Uniunea Europeana prin Programul „Erasmus + Sport”, cu perioada de implementare, 1 ianuarie 2017 – 30 iunie 2018.

La această inițiativă a răspuns pozitiv și primarul Iașului, Mihai Chirica, care a devenit jucător în cadrul partidei de fotbal.

„Sportul este o provocare permanentă pentru comunitatea locală ieșeană. În primul rând, sportul este o formă de educație, dar este totodată și un mijloc de păstrare a sănătății, a unei gândiri limpezi și de ce nu, o modalitate de a te educa. Mă bucur că au venit foarte mulți tineri la acest eveniment. Sloganul «Iași-oraș al sportului» duce mai departe moștenirea lăsată de distincția «Iași-capitală europeană a sportului», statut pe care dorim să-l mai avem în viitor. Cred că, înainte de toate, Iașul este un oraș al tuturor valorilor europene, pe care dorim să le aducem în atenția celor care sunt în contact permanent cu noi. Generația tânără trebuie să facă mișcare mai ales în contextul unei tehnologii, care ne-a deconectat de la activitățile sportive. Efectele unei vieți sedentare se văd deja: obezitate, boli, mai ales în rândul populației tinere. Să nu uităm că avem și un program municipal, prin care vom construi 12 terenuri de sport noi în cadrul unităților de învățământ din Iași” a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica.

Reprezentanții Asociației EuroDemos au precizat că scopul meciului demonstrativ a fost transformarea fotbalului într-un mijloc de facilitare a comunicării între factorii decizionali și generația tânără, fiind astfel activitatea de deschidere a proiectului „Iași-oraș al sportului”, ce se derulează în perioada 1-20 mai 2018.

„Proiectul «Get Addicted to Sport Values» promovează sportul ca un mecanism de consolidare a coeziunii sociale în Uniunea Europeană, care își propune dezvoltarea unui cadru de cooperare între ONG-uri, administrația publică, instituții de învățământ, cluburi sportive pentru a oferi sprijin în dezvoltarea de activități sportive și participarea cetățenilor la activități sportive.” au precizat reprezentanții Asociației EuroDemos.

Impactul proiectului la nivel internațional este asigurat prin dezvoltarea activităților de către cele 10 instituții partenere din cinci state europene: ITALIA – TDM 2000 International, Primăria Bari, Federația Italiană de Atletism, ROMÂNIA – Asociația EuroDEMOS, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași, TURCIA – Primăria Istanbul, Școala gimnazială „Ihsan Zakiroglu”, MALTA: TDM 2000 Malta, Asociația de Fotbal pentru Tineret, GRECIA: Direcția Regională de Învățământ Primar și Secundar din Creta.

Comments

comments

Categoria: Societatea civila

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*