Un grup de studenţi francezi a vizitat Primăria Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/03/2011

Un grup de aproximativ 50 de studenţi masteranzi la specializarea de amenajare teritorială şi urbanism în cadrul Şcolii Politehnice Superioare din Tours, Franţa, s-a aflat în cursul săptămânii trecute la Iaşi într-o vizită de studiu la invitaţia Universităţii  “Alexandru Ioan Cuza”.

Cu această ocazie, grupul coordonat de prof. univ. dr. Corneliu Iaţu şi asist. univ. Mihai Bulai a beneficiat de o prezentare în limba franceză a proiectelor europene ale municipalităţii, susţinută în Sala Mare a Palatului Roznovanu de către reprezentanţii primăriei.

La finalul prezentării a urmat o sesiune de întrebări şi răspunsuri în care au fost dezbătute principalele provocări şi dificultăţi de ordin tehnic care pot apărea odată cu implementarea marilor proiecte de infrastructură, studenţii francezi fiind interesaţi de modul în care vor fi soluţionate problemele legate de traficul auto, de felul în care au fost etapizate proiectele sau care este cota de cofinanţare a municipalităţii ieşene.

Alte subiecte de interes abordate au vizat noul Plan Urbanistic General ce va fi gata în această vară, modificările legislative legate de urbanism, programul de reabilitare termică al blocurilor sau construcţia bugetului municipiului Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*