Un centru modern de învățare a fost inaugurat la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/11/2018

Joi, 15 noiembrie, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași (TUIASI) a inaugurat Centrul de Învățare REMEDIUM – TUIASI. Obiectivul face parte dintr-un proiect finanțat cu fonduri asigurate de Banca Mondială, valoarea acestuia ridicându-se la aproximativ 250.000 de euro. Centrul dispune de un spațiu ultra-modern de învățare la parterul căminelor T5-T6 din Campusul „Tudor Vladimirescu” al TUIASI. Acesta este prevăzut cu trei încăperi: una pentru activități dedicate învățării și predării, un spațiu tip sală de lectură, care poate fi folosit și ca o sală de training și consiliere în grup, cât și o sală de consiliere individuală.

La evenimentul de inaugurare al centrului au fost prezenți Tatiana Proskuryakova, country manager pentru România și Ungaria al Băncii Mondiale, rectori ai universităților din Iași, dar și primarul Mihai Chirica: „Primăriile, în general, trebuie să fie unitățile, platformele pe care să se adune energiiile pozitive ale unei universități. Necesitatea înființării unor astfel de centre devine tot mai evidentă, întrucât nivelul abandonului școlar sau universitar a devenit un flagel, care afectează pepiniera mediului preuniversitar şi a celui universitar. În ultimii 28 de ani, am încercat ca popor să facem pași spre democratizarea societății, de a transforma destinul țării. Este lăudabilă prezența Băncii Mondiale alături de învățământul românesc, a faptului că se implică în susținerea școlilor tehnice sau în dezvoltarea campusurilor universitare. Ceea ce se uită de multe ori este următorul raționament: școala și sănătatea nu au preț.  Indiferent de costurile la care se ridică construcţia şi amenajarea unei şcoli sau a unui spital, aceste obiective sunt mult mai valoroase prin aplicabilitatea lor. Concluzia este că trebuie să formăm o mare echipă, în care să ne concentrăm energiile pentru educație prin intermediul unei strategii naționale foarte bine pusă la punct. Doar așa se poate identifica sursa adevăratului progres. Dincolo de scopul evident al centrelor de învățare, acestea trebuie să urmărească o abordare mult mai largă, care să țină pasul cu provocările lumii contemporane”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Centrul de Învățare REMEDIUM – TUIASI este dotat cu zece stații de calculator moderne pe care sunt încărcate cele mai avansate softuri existente de proiectare și desenare, destinate în principal studenților de anul I. Există și o bibliotecă fizică ce conține publicații, cărți, manuale din străinătate pe domenii precum matematică, mecanică, fizică, existând instalate și o serie de standuri demonstrative pentru înțelegerea diverselor fenomene fizice.

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*