Un alt hotel se racordează la sistemul centralizat de termoficare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/12/2015

Hotelul „Hampton by Hilton” (fostul Hotel „Europa”) va fi alimentat cu energie termică de Veolia Energie Iași. Racordarea clădirii de 15 etaje din centrul Iașului vine în timpul procesului de reamenajare, modernizare și rebranding prin care hotelul va deveni membru al lanțului internațional „Hampton by Hilton”. Decizia conducerii hotelului a fost motivată atât economic, cât și din punct de vedere al creșterii calității serviciilor oferite clienților.

hotel hampton by hilton_3Cu 24% mai puţin
Astfel, după racordarea la Veolia, factura la energie termică pentru hotelul Hampton by Hilton va fi cu aproximativ 24% mai mică decât cea plătită cu soluția actuală de încălzire (cazane pe gaze naturale). În plus, hotelul va fi alimentat din magistrala 2 de termoficare, cu modul termic individual. Astfel, conducerea hotelului va decide singură momentul în care pornește căldură, iar apa caldă va fi furnizată permanent. Modulul termic va fi monitorizat de la distanță din dispeceratul non-stop al Veolia, reglarea parametrilor făcându-se în timp util, în funcție de solicitările clientului. Mai mult, prin alegerea soluției sistemului centralizat de termoficare se elimină orice risc de explozie, scurgeri de gaze sau asfixiere. Totodată, scade poluarea în zonă centrală a orașului.

Cât 6 blocuri
Consumul estimat pentru cele 123 de camere, sălile de conferințe, centrul fitness și restaurantul hotelului este de 800 gigacalorii/an, echivalentul a 6 blocuri cu 4 etaje fiecare. Hotelul Hampton by Hilton este al cincilea hotel din Iași care alege să se racordeze la termoficarea centralizată, după ce aceeași decizie a fost luată și de conducerile hotelurilor Moldova, Ramada, Unirea și Eskada. De asemenea, mai multe instituții de învățământ, clădiri de birouri, instituții de cultură, biserici și centre comerciale s-au racordat la Veolia.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*