UMF a lansat în dezbatere publică trei proiecte importante

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/01/2015

dezbatere umf (4)Primarul Gheorghe Nichita a participat, miercuri, la invitația rectorului Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” Iași, Vasile Astărăstoae, la conferința de lansare a trei proiecte ale universității, proiecte care vor fi implementate în perioada următoare. Este vorba de Muzeul Universității, construirea unei parcări subterane în Piața Națiunilor, precum și de înființarea Centrului de Abilități Fundamentale (str. Sărăriei nr. 220).

Parcare subterană
Pentru proiectele care vor fi realizate în Piața Națiunii, suprafața desfășurată a investiției se ridică la 10.650 metri pătrați, din care 1.750 mp vor fi alocați spațiilor culturale, iar 8.880 mp zonei de parcare subterană. Valoarea investițiilor se ridică la aproximativ 4,8 milioane euro, acestea urmând a fi realizate în doi ani de la data semnării contractului. Parcarea subterană va avea o capacitate de 250 de locuri, iar pentru studenți și nu numai în Piața Națiunii vor fi înființate noi spații expoziționale, precum și o cafenea. Muzeul Universității va fi cu circuit deschis, constând în spații culturale și sociale. „Am spus-o și o repet: ca primar, întotdeauna am sprijinit proiectele curajoase, care schimbă în bine fața orașului. De asemenea, am dovedit în acești ultimi zece ani că Primăria Iași este un partener serios pentru proiectele majore derulate de instituțiile de renume ale orașului. Mai mult, am dovedit în acești ani că am fost un partener permanent al educației ieșene, fie că vorbim de unitățile de învățământ preuniversitar, fie că vorbim de mediul academic. Iașul este un oraș al provocărilor, un oraș unde cetățenii doresc să trăiască la standarde occidentale. Prin eforturile noastre, încercăm în fiecare zi să ridicăm aceste standarde. Mă bucur că UMF se alătură eforturilor pe care le face Primăria și prezintă public, spre dezbatere, proiecte curajoase menite a îmbunătăți condițiile educaționale atât pentru studenți, cât și pentru cadrele didactice care își desfășoară activitatea”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

În Sala Mare
La conferința de presă a participat și arh. Dorel Vișan, cel care a realizat cele trei proiecte care vor fi supuse dezbaterii publice. O primă dezbatere pe aceste proiecte va avea loc la Primărie, în Sala Mare, în data de 23 ianuarie 2015.

Comments

comments

Categoria: diverse

Cuvinte cheie: , , , , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*