Ultimele zile în care studenţii şi absolvenţii pot accesa 800 de joburi în cadrul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/08/2018

Doar până pe 13 august 2018, studenţii, masteranzii şi absolvenţii care sunt în căutarea unui job mai pot accesa cele 800 de joburi disponibile în cadrul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi. Companiile recruteaza tineri în domenii precum Banking, Audit şi Finanţe, Marketing, Inginerie, IT&C, Vânzări, Publicitate şi Construcţii.

Ce salarii pot câştiga juniorii în 2018?

În urma studiului realizat de Hipo.ro în luna mai 2018, a reieşit că 22% dintre absolvenţii promotiilor anterioare au avut la primul job full-time un salariu net cuprins între 700 şi 1100 RON, iar procentul tinerilor care au obţinut un salariu peste 2000 RON a fost de 21%.

Angajatorii sunt dispuşi să valorifice mai mult capacităţile juniorilor, acest lucru putând fi observat şi în beneficiile pe care companiile le oferă: training-uri şi cursuri de specializare, burse de studiu, vacanţe plătite, zile de concediu suplimentare, bonuri de masă, asigurări medicale private.

Angajatorii oferă joburi în departamente multiple astfel tinerii având o diversitate de opţiuni de carieră din care pot alege. Cele 60 de programe de internship şi trainee dedicate studenţilor în an terminal sau proaspăt absolvenţilor presupun perioade de învăţare intensivă şi implicare directă în activităţile companiei.

Ce abilităţi sunt căutate la candidaţii juniori in 2018?

Abilităţile de comunicare şi adaptabilitatea sunt competenţele cele mai urmărite de angajatori în procesul de recrutare al candidaţilor juniori, conform unei cercetări Hipo efectuată în rândul a 330 de companii din România.

Recruiterii pun din ce în ce mai mult accent pe flexibilitatea candidaţilor, având în vedere modul alert în care evoluează piaţa forţei de muncă şi apariţia de job-uri noi, cu responsabilităţi şi cerinţe noi. Alte competenţe pe care recruterii le urmăresc sunt orientarea către rezultate, proactivitatea şi capacitatea de a lucra bine în echipă.

Lipsa experienţei anterioare nu mai reprezintă un obstacol, deoarece majoritatea companiilor (90%) oferă programe de training sau dezvoltare profesională pentru tinerii care se află la început de drum, conform aceluiaşi studiu Hipo –  Piaţa forţei de Muncă în 2018.

Cele 800 de joburi în cadrul târgului virtual sunt disponibile la nivel naţional în companii precum KPMG Romania, Bosch Service Solutions, Vodafone Shared Services, British American Tobacco Romania, Libra Internet Bank sau HeidelbergCement Romania, dar şi la nivel international in cazul WALTER GROUP Austria.

Pentru a accesa joburile din cadrul Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi 2018 cei interesaţi trebuie să aplice până pe 13 august 2018.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*