TVR Iaşi, 27 de ani de la prima emisie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/11/2018

Cu prilejul împlinirii a 27 de ani de existenţă, Studioul TVR Iaşi  a organizat vizionarea a patru filme documentare semnificative despre trecutul şi prezentul românilor, sub genericul „Ineditul filmului documentar.”

Astfel, miercuri, 31 octombrie, la Muzeul Unirii, publicul a putut viziona documentarele „Cazul Țuculescu”, regia Mirela Giodea-TVR Craiova și „Izolați în România”, regia Dite Dinesz-TVR Timișoara. Joi, 1 noiembrie, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” a avut loc „Întâlnirea Aniversară TVR IAȘI 27”, la care a participat și primarul Iașului, Mihai Chirica.

„Toți angajații TVR Iași formează o adevărată echipă și cred că acest spirit, de unitate, a fost cel care a păstrat cel mai înalt nivel de prezentare a Studioului TVR Iași. De la reporteri, realizatori de emisiuni, prezentatori până la șoferi, portari, țoți contează la fel de mult, și astfel succesul TVR Iași este unul garantat. Referitor la momentul important pe care îl parcurgem în acest an, Jubileul Centenarului Marii Uniri, acesta reprezintă cel mai important moment din viața noastră istorică sau politică. Trăim aceeași emoție, ca și cum am avea în față capitolele de istorie ce s-au scris în urmă cu 100 de ani. Este foarte important cum ne raportăm la aceste repere și ce putem lăsa moștenire noi, față de patrimoniul istoric pe care au reușit să ni-l transmită înaintașii noștri. Datorită lor, România este un stat independent, suveran și are simbolurile sale distincte, recunoscute la nivel mondial. Revenind la momentul aniversar, în egală măsură, vreau să îi felicit și pe colaboratorii Studioului TVR Iași, care s-au implicat și au dedicat experiența lor realizării unor emisiuni profesioniste și utile tuturor generațiilor. La mulți ani, TVR Iași! La mulți ani, echipei TVR Iași!”, a spus primarul Mihai Chirica.

După întâlnirea aniversară, publicul a fost invitat să participe și la proiectarea celorlalte două filme documentare din cadrul Galei de Film „Ineditul Documentarului de Televiziune”: „Vis de aur, coroana de oțel”, regia Gabriela Baiardi-TVR Iași, respectiv „Drumul bobului de grâu”, regia Vasile Braic-TVR Tîrgu-Mureș. Programul zilei de 1 noiembrie este completat de spectacolul folcloric „TVR Iași-Cernăuți-Chișinău”  organizat la Casa de Cultură a Studenților Iași. Evenimentul care va începe la ora 18.00 îi va aduce pe scenă pe Margareta Clipa, pe Nicolae Gribincea și pe membrii ansamblului etnofolcloric „Plăieșii din Chișinău”.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*