Turneul Ateneului ieşean, un megasucces de public

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/03/2019

Turneul Național „Unire prin Cultură” este unul dintre proiectele speciale ale Ateneului din Iași, în care au fost investite, resurse, energie, dar mai presus de acestea, foarte mult suflet din partea întregii echipe. Deschiderea cu care ieșenii au fost primiți în toate localitățile în care au avut până acum reprezentații a dovedit faptul că teatrul este dorit de către foarte mulți oameni, indiferent de vârstă.

Acest turneu este o demonstrație clară că o instituție de cultură, fie ea de mici dimensiuni și cu resurse limitate, poate face multe evenimente de anvergură, în condițiile în care există deschidere, disponibilitate și interes din partea actorilor publici și privați din domeniul cultural.

„De altfel, în toate locațiile în care am avut reprezentații, ne-am bucurat de implicarea tuturor celor care au putut și au considerat oportun să ne sprijine. Am reușit să stabilim parteneriate cu multe instituții de cultură din țară, motiv pentru care suntem extrem de entuziasmați și suntem convinși că ideile pe care le-am analizat cu ocazia acestor vizite în teritoriu nu vor rămâne la stadiul de proiecte”, a declarat managerul Ateneului din Iași, domnul Andrei Apreotesei.

Deloc de neglijat sunt și contactele media realizate cu ocazia acestui turneu, atât din cadrul fiecărui județ prin care echipa ieșeană a trecut, cât și de la nivel național.

Statistici după prima săptămână de turneu

La jumătatea perioadei turneului, după 1260 km parcurși, 15 reprezentații realizate în 10 localități, respectiv, Focșani, Galați, Brăila, Constanța, Giurgiu, Alexandria, Slobozia, Cuza Vodă – Călărași, Cernavodă, Mangalia, Ateneul din Iași a reușit să bucure un public format din peste 7200 spectatori, cea mai mare audiență fiind înregistrată în Alexandria, unde mobilizarea de forțe a fost cu adevărat impresionantă. Doar la spectacolul dedicat copiilor au participat aproximativ 2000 de copii din peste 80 de școli din localitățile rurale ale județului Teleorman, marcând astfel o premieră pentru Alexandria. Sprijinul remarcabil oferit de Consiliul Județean Teleorman, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman a reprezentat o dovadă că proiectul Ateneului din Iași este binevenit și chiar necesar pentru românii de pretutindeni.

Programul ultimelor zile ale turneului

Joi, 7 martie 2019, ora 19.00: „Comedie cu olteni”, regia Ovidiu Cuncea. Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu” Curtea de Argeș.

Vineri, 8 martie 2019, ora 11.00: „Aventuri cu…DL GOE”, regia Iulian Sandu. Centrul de Cultură și Arte „George Topârceanu” Curtea de Argeș.

Vineri, 8 martie 2019, ora 19.00: „Comedie cu olteni”, regia Ovidiu Cuncea. Teatrul Mic din Sibiu.

Sâmbătă, 9 martie 2019, ora 11.00: „Aventuri cu…DL GOE”, regia Iulian Sandu. Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” Târgu Mureș.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*