“Trofeul Municipiului Iaşi”, evenimentul lunii iulie la arenele de tenis CFR

Publicat de Curierul de Iasi la data de 30/06/2014

În perioada 5 – 13 iulie 2014, CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi şi Federaţia Română de Tenis organizează primul turneu feminin al verii din circuitul mondial ITF, premiile totale de 10.000 dolari fiind oferite de Fundaţia Sportului Ieşean.

tenis-irina bara2Principala favorită
La turneul denumit “Trofeul Municipiului Iaşi”, prima favorită este românca Irina Maria Bara (19 ani, locul 490 în clasamentul mondial WTA), legitimată la CS Tenis Club Iris Ştei, acolo unde se antrenează cu tatăl său, Călin Bara, dar care se mai pregăteşte şi la clubul Dafora Mediaş, sub comanda antrenorului Toni Gaşpar. Irina Maria Bara a început tenisul la 4 ani, sub îndrumarea tatălui său, iar prima cupă a cucerit-o la vârsta de 7 ani, la un turneu pentru copii la Deva. “Aceste lucruri nu se uită. Şi acum ţin minte cum arăta prima mea cupă cucerită pe un teren de tenis”, a spus Irina Maria Bara (foto), care se pregăteşte în aceste zile acasă la ea, la Ştei, în judeţul Bihor, şi pentru susţinerea bacalaureatului. “La Iaşi o să fie primul meu turneu după BAC şi sper să fie un turneu cu noroc. M-am retras de la alte competiţii pentru a veni la arenele CFR Iaşi, unde particip pentru a treia oară. Vin cu mare plăcere la turneul de la Iaşi, într-un oraş foarte frumos şi într-un loc în care mă simt bine întotdeauna. Dacă anul trecut, împreună cu Diana Buzean am câştigat la Iaşi proba de dublu, anul acesta sper să ajung cât mai sus şi la simplu”, a declarat Irina Maria Bara. Până în prezent, Irina Maria Bara a câştigat în carieră 8 turnee ITF de senioare, toate în 2013, două în proba de simplu (la Bucureşti şi Antalya-Turcia) şi alte şase la dublu feminin (la Antalya, Iaşi, Arad, Bucureşti, Ruse-Bulgaria şi din nou la Antalya – Turcia).

Participare internaţională
Pe tabloul principal de “32” de la Trofeul Municipiului Iaşi la tenis de câmp, unde sunt calificate direct 18 sportive, principalele favorite sunt, în 2014: Irina Maria BARA (România, locul 490 WTA), Camilla ROSATELLO (Italia, 500 WTA), Raluca Elena PLATON (România, 545 WTA), Nicoleta-Cătălina DASCĂLU (România, 596 WTA), Anastasia VDOVENCO (Republica Moldova, 637 WTA), Elena BOGDAN (România, 639 WTA).
Tot pe tabloul principal vor participa şi două sportive care au primit wild-carduri din partea CS CFR Iaşi, ele fiind ieşeanca Andreea Prisacariu (14 ani) şi Cristina Mădălina Stancu (24 ani, revenită în România după ce a încheiat studiile universitare la un colegiu în SUA, unde a fost partenera de dublu a ieşencei Ştefania Hristov).

Şi la masculin
În perioada 8-17 august 2014, la arenele CFR Iaşi va avea loc competiţia internaţională masculină din cadrul “Trofeului Municipiului Iaşi” la tenis, cu premii totale de 15.000 dolari. (un articol de Dan Teodorescu)

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*