Triplă lansare de carte la clubul Junimea – Scriptor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/05/2018

Clubul de promovare a lecturii, cărţilor şi dialogului „Junimea – Scriptor” îi invită pe ieşeni să fie alături de editura Junimea şi de revista Scriptor la ediţia de joi, 24 mai 2018, care se va desfăşura de la ora 17.00 în sala DIOTIMA a Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, Parcul Eminescu, a 105-a din seria întâlnirilor săptămânale dedicate autorilor junimişti şi celor mai recente titluri.

Evenimentul va prilejui lansarea volumelor „Poezia ca act de insurgenţă. Cezar Ivănescu în arhivele Securităţii”, de Ioana Diaconescu, „Lecturi fluide”, de Simona Modreanu şi „Copacii trec strada”, de George Pârâu.

„Asemenea trubadurilor medievali – pe care atît i-a iubit și continuat în poemele și în muzica sa – și-a purtat demn crezul și harul în pieptul despuiat, înfruntînd cu mîinile goale și sufletul plin un regim opresiv ce nu i-a putut veni de hac. Era însă cît pe ce să o facă după plecarea lui din această lume cînd hidra și-a întins unul din capetele hîde, umbrind neîntemeiat o viață răstignită pe crucea libertății. Iată un motiv în plus pentru care documentele din arhiva CNSAS, selectate și comentate de Ioana Diaconescu, sunt atît de prețioase”, spune Simona Modreanu despre cartea Ioanei Diaconescu.

„După ce ai auzit tot ce credeai că puteai auzi în materie de francofonie, iată că a trebuit să te întorci în ţară ca să dai peste o pledoarie diferită, cu argumente proaspete în favoarea francezei”, este de părere Vasile Popovici lecturând volmul „Lecturi fluide”.

„George Pârâu continuă experimentarea unei poezii a simţurilor care îşi transferă funcţiile pentru că lumea pe care o visează poetul e aceea de dincolo, dintr-o copilărie năruită în amintiri fără referenţi precişi, dar într-un contur fără greş, într-un orizont de departe”, analizează Ioan Holban cartea „Copacii trec strada”.

Volumele vor fi prezentate de Alexandru Călinescu şi Ioan Holban.

Amfitrionii acestei ediţii a Clubului Junimea – Scriptor vor fi Lucian Vasiliu şi Simona Modreanu, secretariatul fiind asigurat de Cornelia Apetroaie şi Viorel Dumitraşcu.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*