Trei importante artere de circulaţie, reabilitate şi modernizate

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/06/2016

Municipalitatea ieşeană va moderniza trei importante căi de circulaţie rutieră, indicatorii tehnico – economici ai investiţiei fiind aprobaţi în ultima şedinţă a Consiliului local. Astfel, Şoseaua Bârnova, strada Smârdan şi Bulevardul Primăverii vor intra într-un amplu program de modernizare, lucrările urmând a se derula pe o durată cuprinsă între 9 şi 12 luni.

Modernizarea Şoselei Bârnova

Cele mai întinse lucrări vor avea loc pe Şoseaua Bârnova, aici urmând a fi realizate în baza o investiţie de 7.090.735,00 lei fără TVA pentru lucrări de asfaltare derulate pe o lungime de 2,9 kilometri, pavarea a 7.500 de mp de trotuare, amenajarea de rigole, efectuarea de marcaje rutiere şi montarea a 25 de indicatoare de circulaţie. De asemenea, au fost prevăzute lucrări de aducere la cotă a 326 de cămine de canalizare (96 bucăţi în partea carosabilă şi 230 buc în trotuar) şi a 5 capace gaze. Conform estimărilor, modernizarea Şoselei Bârnova ar trebui să se încheie în maxim 12 luni de la începerea lucrărilor.

 

Str. Smârdan, reabilitată

Consilierii locali au dat undă verde şi modernizării străzii Smârdan, care va consta în realizarea unei îmbrăcăminţi din mixturi asfaltice cilindrate la cald, corectarea profilului longitudinal şi transversal al străzii, asigurarea scurgerii apelor pluviale, refacerea trotuarelor, montarea bordurilor, precum și aducerea la cotă a căminelor de canalizare și a gurilor de scurgere. Investiţia este evaluată la 1.785.408lei fără TVA, lucrările vizând asfaltări pe o lungime de 630 de metri, pavarea a 1.930 de mp de trotuare, trasarea marcajelor rutiere şi montarea a 16 indicatoare de circulaţie. Prin modernizarea anexelor și utilităților străzii se vor urmări realizarea tuturor lucrărilor necesare satisfacerii cerințelor de colectare și evacuare a apelor din zona străzii, precum şi asigurarea desfășurării traficului în condiții de siguranță și confort. Lucrările sunt estimate a se desfăşura pe o durată de 9 luni.

 

Lucrări şi pe Primăverii

De asemenea, şi Bv. Primăverii va fi supus reabilitării, aici fiiind prevăzută alocarea unei sume de  5.114.892 lei fără TVA pentru asfaltarea carosabilului pe o distanţă de 602 metri, pavarea a 2.782 de mp de trotuare, marcaje rutiere şi montarea a 68 de indicatoare de circulaţie. Scurgerea apelor de pe platforma carosabilă va fi asigurată prin intermediul pantelor transversale spre marginea carosabilului, unde vor fi dirijate spre gurile de scurgere existente. Conform referatului de specialitate, se preconizează ca lucrările de pe Bv. Primăverii să fie încheiate în maxim 9 luni.

 

Comments

commentsTrackbacks / Pings
*