Trei ambasadori în vizită la Primărie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 16/11/2016

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a avut astăzi, 16 noiembrie, o întâlnire de curtoazie cu Excelențele Lor doamna Boutheina Labidi, Ambasador al Tunisiei, doamna Faouz El Achchabi, Ambasador al Marocului, și doamna Taous Djellouli , Ambasador al Republicii Algeriene Democratice și Populare, aflate la Iași pentru discuții cu autoritățile locale și cu conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”.
vizita-ambasadori_1
Pe parcursul discuției au fost evidențiate cooperările deja existente, în special în domeniul cultural, precum și dorința de a le extinde în domeniul economic, dar și în cel academic. Primarul Mihai Chirica a insistat asupra importanței educației superioare și creării unei noi generații de specialiști, în special în domeniul IT, un domeniu de vârf în care Iașul excelează și, în același timp, duce o mare lipsă de pesonal înalt calificat.
Excelențele Lor și-au exprimat dorința ca numărul de studenți din țările lor la Iași să crească, inclusiv în domeniile tehnic și agricol, propunere pentru care edilul Iașului și-a arătat întregul sprijin. În acest context, primarul a propus organizarea la Iași a unui Forum academic prin care să fie promovată oferta universitară a Iașului și să fie identificate modalitățile de atragere către această zonă a noilor studenți, în cât mai variate specializări. O scrisoare de intenție în acest sens va fi trimisă de municipalitate în zilele următoare către toate marile universități din Iași.
De asemenea, primarul Mihai Chirica s-a arătat deschis să sprijine organizarea la Iași și a unui Forum economic al filierei francofone, la sugestia Excelenței Sale doamna Boutheina Labidi, Ambasadorul Tunisiei la București, cu un accent deosebit pe domeniile turismului și industriei ușoare.
În incheiere, primarul Iașului și-a arătat dechiderea pentru realizarea de înfrățiri cu orașe similare din cele trei țări.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*