Transmisiile stațiilor care măsoară calitatea aerului pot fi urmărite live

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/04/2018

Persoanele interesate de calitatea aerului din Municipiul Iaşi pot urmări live transmisiile staţiilor instalate în oraş.

Acestea pot fi urmărite pe siteul Primăriei, www.primaria-iasi.ro, dar și pe canalul de Youtube al Centrului de Management al Traficului Iași. Totodată, Primăria a publicat cea mai recentă variantă a planului de calitate a aerului în Municipiul Iaşi. Documentul analizează situaţia existentă şi stabileşte principalele proiecte care trebuie implementate, în perioada 2018 – 2023, astfel încât să fie reduse efectele poluării cu particule în suspensie (PM10).

Planul a fost întocmit în baza unui studiu de calitate a aerului elaborat de Enviro Ecosmart SRL şi urmează să fie aprobat în plenul Consiliului Local. „Principalele surse de poluare cu particule în suspensie la nivelul Municipiului Iaşi sunt reprezentate de arderile din sectorul energetic, procesele de producţie (industria metalurgică, industria chimică etc.), traficul rutier şi sistemele individuale de încălzire a locuinţelor (surse de suprafaţă). Zona poluată de particule în suspensie rezultate în urma traficului auto acoperă circa 30% din suprafaţa totală a municipiului. Din perspectiva populaţiei potenţiale expuse la poluare considerăm că peste 290.000 locuitori pot fi afectaţi de poluare”, se arată în plan.

Din punctul de vedere al traficului, cel mai mare flux de maşini este în zona Gară – intersecţie Podul de Piatră (peste 32.000 vehicule în 24 ore, 5% – trafic greu), dar fluxuri mari de maşini (peste 22.000 de vehicule) sunt înregistrate şi în zone precum Podul Roş, Tudor Vladimirescu şi Târgu Cucu – strada Anastasie Panu. Din perspectiva traficului greu, factor important de poluare, cele mai dificile intersecţii sunt Podu de Piatră, Gară, Ţesătura, Bucium – Poitiers, şoseaua Nicolina – Poitiers (zona Selgros). În funcție de cartiere, cele mai afectate de poluare şapte cartiere sunt Păcurari, Alexandru cel Bun, Centru, Socola – Nicolina, Galata, Frumoasa şi Tudor Vladimirescu.

Comments

comments

Categoria: ecologie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*