“Tramvaiul tramvaielor” a pornit la drum

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/03/2018

Duminică, 4 martie 2018, s-a desfăşurat al doilea eveniment din seria celor organizate pentru sărbătorirea a 120 de ani de transport electric la Iaşi.

Începând cu ora 11, în rondul din Târgu Cucu a fost inaugurat „Tramvaiul tramvaielor“, al zecelea vagon personalizat în cadrul proiectului „Iaşi – oraşul tramvaielor pictate“. Fiind un moment important pentru oraș, Asociația Pasionaților de Transport Public TRAMCLUB IAȘI a dorit să prezinte evoluția tramvaielor ieşene, grafica exterioară ilustrând siluetele celor mai reprezentative tipuri de vagoane care au circulat de-a lungul timpului. Caroseria a fost pictată cu vopsele de la National Paints de 18 studenți și absolvenți ai Facultății de Arte Vizuale și Design, Departamentul Design, din cadrul Universității Naţionale de Arte „George Enescu“, sub coordonarea asist. univ. dr. Silviu Teodor-Stanciu.

Interiorul a fost, de asemenea, personalizat, spătarele scaunelor fiind decorate prin imprimare termică, lucrare a șapte studenți ai Departamentului Arte Textile – Design Textil, coordonaţi de lect. univ. dr. Ecaterina Marghidan, lect. univ. dr. Madalina Vieriu şi lect. univ. dr. Tiberiu Pop. Galeria grafică interioară „Doza de cultură“, realizată de drd. arh. Tiberiu Teodor-Stanciu (Atelier Spre), parcurge extinderea rețelei de tramvai a oraşului, de la 1900 până în prezent, și stârneşte curiozitatea călătorilor cu aspecte inedite din istoria tramvaiului ieșean.
Publicul a avut apoi ocazia să participe la o paradă a tramvaielor contemporane (GT 4, Be 8/8, GT 8 şi ST 10), deschisă de „Tramvaiul tramvaielor”. Acestea au circulat timp de o oră pe traseul Târgu Cucu – Copou şi retur.

 

Personalizare exterioară (studenți implicați)

Eleonora Gabriela ALECSA
Alexandru Cristian BĂLTEANU
Georgiana BORȘ
Simona CERCEL
Darius COHAL
Dacmira CRISTEA
Daniela DIACONU
Mara Alexandra EREMIA
Veniamin Andrei GACIU
Ludmila GRIGORUȚA
Ioana LAZĂR
Olivia PAVELIUC
Irina POPA
Radu Mihai TĂNASĂ
Iuliana Diana ȚURCANU
Andreea SOFRONE
Claudiu Georgian STAN
Victoria VOZIAN

Personalizare tapițerie scaune (studenți implicați)

Ștefania AGAVRILOAEI
Elena BĂLEANU
Paraschiva BOCA
Iuliana CURCĂ
Andrada FARCAȘ
Bianca MĂTRESCU
Diana VÎRNĂ

 

(sursa text şi foto Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public TRAMCLUB Iaşi)

Comments

comments

Categoria: CTP

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*