Tramvaiul „Iași-orașul meu”, noul proiect din cadrul programului „Iași – orașul tramvaielor pictate”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/11/2018

Programul „Iași – orașul tramvaielor pictate” continuă cu cel de-al doisprezecelea mijloc de transport personalizat tematic. Numit „Iași, orașul meu”, noul proiect susține valorile orașului Iași, de ieri și de azi. Vineri, 9 noiembrie, ora 14.00, în rondul din Târgu Cucu are loc prezentarea publică a mijlocului de transport personalizat. Coordonatorul programului, Silviu-Teodor Stanciu a explicat cum a fost aleasă tematica noului proiect:

„Compoziția grafică sugerează silueta unui jurnal de buzunar pe care sunt scrise citate sugestive despre orașul Iași, care aparțin personalităților venite în vizită de-a lungul timpului. Citatele surprind cele mai importante trăsături ale orașului, de la topografia colinară și estetica urbană, la viața culturală și spirituală a acestuia”, a punctat Silviu Teodor Stanciu.

Tramvaiul a fost personalizat de un grup de tineri, studenți și absolvenți ai Specializării Design, dar și ai Facultății de Arhitectură, coordonați de dr. designer Silviu Teodor-Stanciu. Salonul tramvaiului este deopotrivă personalizat, pe de o parte prin galeria „Doza de cultură” realizată de Atelier Spre și prin personalizarea spătarelor scaunelor de către studenții și cadrele didactice ale Specializării Arte Textile D.T. Iași din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design Iași.

Proiectul a fost realizat de Asociația TRAMCLUB Iași în parteneriat cu Compania de Transport Public Iasi, National Paints România – Fabrica de Vopsele, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design din Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Detalii despre tramvaiul „Iași-orașul meu”, aici:

https://www.facebook.com/events/189960628560102/

 

Comments

comments

Categoria: CTP

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*