“Tramvaiul Centenarului”, în curs de amenajare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/10/2017
„Tramvaiul Centenarului – Iași, capitala renașterii naționale”, cel de-al nouălea mijloc de transport public personalizat grafic în cadrul proiectului cultural „Iași – orașul tramvaielor pictate”, readuce în prim-plan, după un veac, statutul de capitală de război al orașului Iași în perioada 1916-1918.
Compoziția grafică include portretele Regelui Ferdinand, Reginei Maria, primarului Gheorghe Mârzescu, generalului Henry Mathias Berthelot, premierului I.C. Brătianu și pe cel al politicianului și istoricului Nicolae Iorga, personalități marcante în cadrul evenimentelor politice și armate din timpul Primului Război Mondial. Compoziția cuprinde totodată traseul parcurs de membrii Casei Regale, de clasa politică și de populație în 1916, atunci când capitala României a fost mutată de la București la Iași, în urma ocupației germane.
Proiectul este realizat de Asociația TRAMCLUB IAȘI, alături de Compania de Transport Public Iași, fabrica de vopsele National Paints și Indfloor Group, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.
Mai multe informații și fotografii: https://www. facebook.com/tramclubiasi/? fref=mentions

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*