Trafic de iarnă în Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/12/2012

Ninsoarea abundentă din 11 şi 12 decembrie a îngreunat traficul. Toate utilajele de deszăpezire au intervenit pentru îndepărtarea zăpezii. Meteorologii anunţă că vine gerul

Comandamentul de iarnă a municipiului trece în aceste zile testul unei ierni dificile. Codul galben de ninsori, atenţionat de meteorologi, a adus la Iaşi un strat de zăpadă de aproximativ 20 de centimetri. Tot parcul de utilaje şi muncitorii au fost mobilizaţi pentru îndepărtarea zăpezii şi împrăştierea de antiderapant. Prioritare au fost arterele principale ale municipiului, străzile în pantă, zonele de pod. Din după-amiaza de 12 decembrie, utilajele au intervenit şi pe străzile secundare din cartiere. Au fost păstrate funcţionale, în condiţii de iarnă toate străzile din municipiu şi toate traseele de transport public. Numai în noaptea de marţi spre miercuri a fost folosită o cantitate de 298 tone antiderapant şi 150 kg clorură de calciu.

„Toată noaptea de 11 spre 12 decembrie, utilajele de deszăpezire au intervenit pe arterele principale şi în cartiere. Intervenţia este destul de dificilă din cauza cantităţii mari de zăpadă, a viscolului, dar şi a numărului mare de maşini din trafic”, a declarat viceprimarul Marius Dangă. O altă problemă a deszăpezirii este cea a autovehiculelor parcate la marginea străzii, care fac imposibilă deszăpezirea întregii părţi carosabile. Municipalitatea apelează, de asemenea la ieşenii şi firme pentru a deszăpezi trotuarele din faţa blocurilor sau a magazinelor.

Vine gerul

Meteorologii anunţă vreme foarte rece în acest sfârşit de săptămână (13 + 16 decembrie). Temperaturi scăzute vor fi înregistrate şi la Iaşi, unde este anunţat şi vânt puternic.

„Începând din 13 decembrie, vremea se va răci treptat, devenind deosebit de rece, geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în cursul nopţii de joi spre vineri, cu precădere în nord-estul , centrul şi sudul ţării, unde minimele vor coborî frecvent sub -15 grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor situa, în general, între -10 şi 0 grade”, se arată în comunicatul emis miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*