Al şaptelea gong pentru “Tradiţii pe Uliţa Lăpuşneanu”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/12/2016

Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova și Asociația „Alexandru Lăpușneanu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, organizează în perioada 16-18 decembrie 2016 pe Strada Lăpușneanu, cea de-a VII-a ediție a manifestării „Tradiții pe Ulița Lăpușneanu”. Evenimentul va reuni circa 25 de meşteri şi creatori populari și va încerca să contribuie la (re)crearea atmosferei de sărbătoare pe străvechea uliță Lăpușneanu.

afis_traditii_iasi_2016

Această atmosferă specială se va datora în primul rând obiectelor și produselor pe care le vor expune și comercializa meșterii populari participanți. Iată doar câteva dintre acestea: măști, clopoței, harapnice, capre şi căpriţe, urşi, dobe, buhaie, sorcove, icoane, îngerași, traiste, costume populare, globuri, ornamente pentru pom, precum și alte obiecte din recuzita obiceiurilor tradiționale de iarnă.

Potrivit obiceiului, colindători și urători nu erau considerați doar actanții din afara casei, ci și gospodarii care îi primeau și îi omeneau așa cum se cuvine. În acest spirit, îi așteptăm pe ieșenii iubitori de tradiții să le fie aproape acestor mesageri tradiționali ai sărbătorilor de iarnă!

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*