Tinerii se implică activ pentru o Europă sănătoasă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/09/2013

În perioada 25 – 30 august, Asociaţia ieşeană S.T.E.P. in Tourism a participat, alături de alte şase ţări din Europa (Slovenia, Letonia, Polonia, Italia, Spania şi Lituania), la proiectul “First step to healthy Europe”. Programul a fost iniţiat de Asociaţia “Helth Related Organization for Promotion and Prevention” ( HOPP) din Polonia.

Acţiune de promovare

Activităţile proiectului s-au desfăşurat în Koninki din Cracovia şi au implicat un număr de 32 de persoane din cele şapte ţări partenere.

Delegaţia României a fost alcătuită din doi reprezentanţi ai Asociaţiei S.T.E.P. in Tourism, care au avut misiunea de a prezenta şi reprezenta municipiul Iaşi, dar şi de a crea noi parteneriate.Pe lângă prezentările susţinute în faţa partenerilor europeni, cele şapte ţări au avut ocazia să îşi promoveze cultura şi patrimoniul naţional şi în cadrul unei serate gastronomice, în care fiecare delegaţie a prezentat mâncărurile specifice ţării sale.

A şasea colaborare

Fiecare participant a primit un certificat Youth Pass prin care se atestă prezenţa şi implicarea lor în această activitate. Proiectul “First step to healthy Europe” a vizat dezvoltarea organizaţională şi a abilităţilor de comunicare şi socializare ale tinerilor implicaţi.

Asociaţia S.T.E.P. se află deja la a şasea colaborare pe proiectele „Youth in Action Programme”. Aceste iniţiative au fost finalizate cu success şi cu feedback-uri pozitive din partea colaboratorilor din ţările cu care asociaţia a lucrat, oferind organizaţiei credibilitate şi recunoaştere la nivel european.

Asociaţia poloneză “Helth Related Organization for Promotion and Prevention” a urmărit crearea unor noi parteneriate, dezvoltarea noţiunii de cetăţean European, creşterea implicării active a tinerilor, extinderea gradului de conştientizare, îmbunătăţirea sănătăţii publice şi crearea unei societăţi proactive.

Comments

comments

Categoria: diverse

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*