Taxele locale vor ramane la fel si in 2011

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/05/2010

În şedinţa Consiliului Local de luni, 31 mai 2010, consilierii municipali au stabilit ca impozitele şi taxele locale să rămână neschimbate şi în anul 2011.

Pe ordinea de zi s-au aflat în total 35 proiecte de hotărâre care au vizat printre altele rectificarea bugetului local, aprobarea execuţiei bugetare pe anul 2009, stabilirea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2011, aprobarea cazării la Hotelul Municipal Iaşi a echipajului care va deservi elicopterul medicalizat al SMURD Iaşi, susţinerea organizării la Iaşi a celei de 12-a ediţii a festivalului de Moda Romanian Fashion Week, aprobarea de Planuri Urbanistice Zonale sau de Detaliu sau aprobarea bilanţului contabil pe anul 2009 al Regiei Autonome de Transport Public Iaşi.

Impozite şi taxe locale neschimbate şi în 2011

În şedinţa de pe 31 mai, aleşii locali au avut în discuţie proiectul de hotărâre privind stabilirea  impozitelor şi taxelor locale şi a altor sume care se fac venit al bugetului local pentru anul 2011, municipalitatea ieşeană propunând ca acestea să rămână neschimbate. Consilierii locali au stabilit în urma unei solicitări a Asociaţiei Patronale a Turismului Ieşean ca taxa pe turism care urma să fie majorată la 2.5% conform protocolului semnat cu municipalitatea să rămână tot la 2%, ca şi anul acesta.

Cazare gratuită pentru echipajul elicopterului SMURD

Un alt proiect propus consilierilor locali a fost cel al cazării echipajului de pe elicopterul SMURD. Pentru cele 4 persoane (piloţii şi mecanicii de zbor) primăria pune la dispoziţie 3 camere la Hotelul Municipal. Costurile de cazare vor fi suportate din bugetul local până la finalul acestui an. În total, costurile se ridică la 62 000 lei.

„Susţinem în continuare activitatea echipei medicale de intervenţie rapidă şi vom acoperi cazarea echipajului elicopterului SMURD, deşi acesta deserveşte mai ales judeţul şi mai puţin municipiul”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Susţinere şi pentru Romanian Fashion Week

În şedinţa de Consiliu Local a fost aprobată şi susţinerea financiară a Romanian Fashion Week, ce se va desfăşura la Iaşi în perioada 8 – 10 iunie 2010. Pentru sprijinirea evenimentului primăria va suporta cazarea pentru 42 de persoane pe durata Festivalului la Hotel Municipal sau transportul de la Bucureşti a participanţilor. De asemenea, municipalitatea va aloca şi echivalentul în lei a 4000 de euro, fonduri destinate plăţii chiriei Sălii Polivalente, locul unde se va desfăşura manifestarea.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*