Târg pentru sănătatea ta

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/01/2011

Parcul Bisericii Toma Cozma găzduieşte o nouă ediţie a târgului Ecoagris între 4 şi 6 februarie. Ieşenii vor putea găsi aici produse agricole şi alimentare ecologice.

Bioma Agro Ecology Co organizează la Biserica Toma Cozma din Iaşi, ECOAGRIS-Târgul pentru sănătatea ta. Expoziţia cu vânzare se va desfăşura periodic în Parcul Bisericii Toma Cozma din Iaşi (Str. Toma Cozma, nr. 41, în apropierea Liceului „C. Negruzzi”), iar intrarea va fi liberă. Primele serii ale manifestării se vor derula în perioadele: 4-6 februarie, 18-20 februarie, 4-6 martie și 15-17 aprilie a.c.


Noutatea ediției din perioada 4-6 februarie a ECOAGRIS-Târgul pentru sănătatea ta o constituie Atelierul gastronomic în cadrul căruia producători tradiționali din Maramureș vor găti în fața publicului larg plăcinte tradiționale și sărmăluțe deosebit de gustoase. Aceasta pentru că scopul principal al manifestării îl constituie tocmai educaţia şi creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos, precum şi stimularea interesului de a redescoperi și pune în valoare vechile datini și tehnici autohtone.

Totodată, vor fi prezente la târg şi renumitele preparate tradiţionale maramureşene din carne de porc Mangaliţa, fără colesterol. Precum se ştie, carnea de porc Mangaliţa este o carne marmorată având grăsime intramusculară, ţesutul este maturat, nu conţine toxine, are conţinut scăzut de apă, calităţi gustative foarte bune. De remarcat este faptul că grăsimea de porc Mangaliţa conţine Omega 3 (acizi graşi nesaturaţi) la fel ca şi grăsimea de somon. Datorită acestor calităţi carnea şi preparatele din carne de Mangaliţa sunt recomandate în alimentaţia persoanelor cu boli cardiovasculare, precum şi în alimentaţia copiilor sau a persoanelor în vârstă.

De asemenea, cei care implementează proiecte în agricultură, protecţia mediului, zootehnie sau industria alimentară vor putea găsi la ECOAGRIS-Târgul pentru sănătatea ta şi inputuri autorizate pentru agricultura ecologică (fertilizatori şi amelioratori ecologici, fertilizatori având caracter fitosanitar) sau tratamente ecologice pentru protecţia mediului (pentru igienizarea foselor septice, pentru tratarea gunoiului organic, pentru tratarea terenurilor infestate cu produse petroliere sau radioactive etc.)

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*