Succes Veolia Energie Iaşi: noi rebranşări la sistemul centralizat de termoficare

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/01/2016

În cursul anului 2015, tot mai mulţi ieşeni au ales să se rebranşeze la sistemul centralizat de distribuţie a energiei termice.

Astfel, conform unui raport întocmit de către Veolia Energie Iaşi, au revenit la sistemul centralizat 12 spaţii comerciale (magazine de la parter de bloc sau clinici medicale) sau aparţinând unor instituţii publice (biblioteci, anexe licee), şi s-au reconectat 30 de apartamente, toţi aceşti clienţi totalizând echivalentul de consum a patru blocuri cu câte patru etaje fiecare.

„Veolia Energie Iaşi a lansat, în toamna anului 2015, după câteva luni de discuţii cu furnizorii de echipamente (contoare individuale, module de scara de bloc, module de apartament), proiectul de contorizare individuală, o soluţie inovatoare pentru sistemele centralizate de termoficare”, a declarat Ana – Maria Icătoiu, directorul comercial şi de comunicare al Veolia Energie Iaşi.

Blocuri Veolia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Până în prezent, s-au finalizat lucrările la Blocul P6 scara C din zona Cantemir (soluţie din reţeaua secundară, cu contoare individuale). În momentul de faţă sunt în curs de execuţie lucrările la două blocuri cu 4 etaje din zona Cantemir – Blocurile Z6 scara B de pe Str. Decebal 4A şi B1 scara A de pe Şos. Nicolina 9A (soluţie din reţeaua primară, cu contor individual la uşă şi modul de apartament) şi la două blocuri cu 10 etaje – Blocurile T6 tronson 1 de pe Str. Străpungere Silvestru 31 şi 1001 articole scara B de pe Str. Nicolina 1 (soluţie din reţeaua secundara, cu contoare individuale pentru fiecare apartament). În curând vor începe lucrările la Blocul X10 de pe Str. Decebal 14A (4 etaje) şi la Blocul 988 de pe Şos. Nicolina 93 (8 etaje).

 

Hotel Europa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În anul 2015 au continuat racordarile de clădiri mari la sistemul centralizat de termoficare. Astfel, după hotelurile Moldova şi Ramada ce au revenit la termoficarea centralizată cu un an înainte, în 2015 au ales să renunţe la sursele individuale pe gaze Hotelul Unirea, Hotelul Hampton by Hilton (fost Europa), Baia Comunală, Ateneul Tătăraşi, Tester Business Park, Colegiul Naţional, Hotelul Eskada etc. Economiile de costuri sunt semnificative, provenind atât din preţul mai mic al energiei termice produse în sistem centralizat faţă de utilizarea cazanelor pe gaze naturale, cât şi din creşterea randamentului în alimentarea cu energie termică utilă prin utilizarea modulului termic automatizat, ce va funcţiona în legătură directă cu temperatura exterioară, în aşa fel încât clienţii să consume exact cât au nevoie, fără să se risipească energia.

colegiul national sadoveanu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“În anul 2016, Veolia Energie Iaşi va continua acest program ambiţios de racordare de clădiri mari la sistemul centralizat de termoficare”, a anunţat Ana – Maria Icătoiu, directorul comercial şi de comunicare al Veolia Energie Iaşi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*