Studii de fezabilitate pentru pasajele auto supraterane din Podu Roş

Publicat de Curierul de Iasi la data de 15/11/2017

Primarul Mihai Chirica a anunţat finalizarea licitaţiei privind elaborarea studiilor de fezabilitate pentru proiectul de construire a două pasaje auto supraterane în zona Podu Roş, prin care se încearcă descongestionarea traficului din una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Iaşi. „Încercăm să divizăm fluxurile de circulaţie între Podu Roş şi Nicolina, respectiv cele două Splaiuri, astfel încât să nu fie nevoie de acordarea altor regimuri de prioritate decât cele existente în acest moment”, a declarat edilul.

Prima licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru proiectul „Fluidizarea traficului în intersecţia Podu Roş cu Splai Bahlui Mal Drept şi Bulevardul Prof. Dimitrie Mangeron prin două pasaje supraterane unidirecţionale cu o singură bandă” a eşuat din lipsă de ofertanţi. În schimb, a doua rundă de licitaţii a fost adjudecată de SC Prod Proiect SRL, contra unei sume de 78.400 de lei, fără TVA. Contractul se va derula timp de 60 de zile de la semnarea sa.

Concretizarea acestui proiect va presupune construirea unui pasaj suprateran cu o bandă carosabilă pe direcţia Podul de Piatră – Bld. Tudor Vladimirescu pe axul Splai Bahlui Mal Drept în continuarea arterei auto nou create şi a unui pasaj suprateran pe direcţia Bld. Prof. Dimitrie Mangeron – Podul de Piatră pe axul Splaiului Bahlui Mal Stâng.

Cele două pasaje auto vor fi prevăzute cu câte o bandă de circulaţie fiecare, suprafeţe de refugiu, nu vor avea trotuare şi vor fi dimensionate în aşa fel încât să ofere posibilitatea de depăşire a autovehiculelor staţionate în urma unei avarii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*