Studenții Erasmus, ambasadori ai Iașului în lume

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/03/2019

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a organizat marți, 12 martie, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, evenimentul Erasmus Welcome (Back) Day.

Acesta a fost dedicat atât celor mai merituoși studenți Erasmus+, anume cei care au obținut mai mult de 30 credite ECTS / semestru, respectiv 60 credite ECTS / an academic, într-un stagiu de studiu Erasmus+ din anul academic 2017-2018, cât și studenților străini Erasmus+ care se află în prezent la studii la UAIC. Erasmus Welcome (Back) Day a marcat recunoașterea meritelor celor mai buni studenți Erasmus+ ai UAIC și contribuie la mai buna cunoaștere dintre aceștia și colegii lor internaționali veniți la universitatea ieșeană.

„Mulțumesc foarte mult, domnilor profesori, că m-ați invitat, și vă mulțumesc și vouă că ați venit să studiați la Iași sau ați dus numele orașului nostru peste tot în lume. E o mică parte din globul pământesc aici și este deosebit de onorant ca Iașul să poată primi un număr așa de mare de studenți străini care pot deveni ambasadorii noștri peste tot în lume. Avem bucuria să spunem că la Iași avem cel mai mare număr de studenți din România, iar faptul că universitățile reunite adună un număr atât de mare înseamnă că putem să ne mândrim cu un sistem de învățământ de calitate. De asemenea, vreau să felicit universitatea că reușește să conecteze celelalte universități la nivel mondial, iar studenții aleg Iașul, aleg România, aleg poate unul dintre cele mai frumoase orașe din această țară”, a declarat primarul Mihai Chirica, prezent la eveniment.

Comments

comments

Categoria: educatie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*