Străzile din municipiu, în reparații

Publicat de Curierul de Iasi la data de 28/02/2017

Șeful municipalității ieșene, primarul Mihai Chirica, a prezentat lista străzilor care vor fi „plombate” zilele următoare. Pe lista Primăriei se află peste 50 de artere din tot municipiul.

„Am executat astfel de lucrări și în perioadele dintre ninsori sau ploi. Ieri (joi, 23 februarie – n.r.) s-a lucrat în zona de sub dealul Mitropoliei. Acolo erau șanțuri destul de mari. Zilele următoare vom interveni în toate cartierele. Avem în vedere cam 50 de străzi. Astăzi (vineri, 24 februarie – n.r.), se lucrează pe străzile Libertății, Clopotari, Petre Ispirescu și Ciric, precum și pe stradela Ciric. Pe perioada nopții, toate echipele au degajat străzile de zăpadă. Totodată, a fost și nisipul și pământul care s-au acumulat. Totodată, am scos șase cisterne, de la Servicii Publice și Salubris, pentru a spăla străzile”, a afirmat Mihai Chirica.

Conform acestuia, arterele propuse pentru reparații cu mixtură asfaltică în zilele următoare sunt bulevardele Metalurgiei și Poitiers, șoselele Bucium, Iași – Voinești, Bârnova, Manta Roșie și Ștefan cel Mare și Sfânt, străzile Pantelimon Halipa, Fântânilor, Profesor Ion Inculeț, Sălciilor, Petre Țuțea, Sergent Grigore Ioan, Aurel Vlaicu, Stejar, Ateneului, Răchiți, Vânători, Jelea, Hlincea, Orientului, Bradului, Trei Fântâni, Mihail Kogălniceanu, Văscăuțeanu, Mircea cel Bătrân, Cerna, Vasile A. Urechia, Arhitect Ioan Berindei, Titu Maiorescu, Victor Babeș, Oastei, Rece, Plantelor, Octav Botez și Doctor Iosif Cehac. stradela Grădinari, aleile Decebal, Rozelor și Tudor Neculai, zona Pallady-Ralet-Sulfinei și cartierul Ciurchi. Totodată, străzile Trei Fântâni, Fortus, Oțelăriei și Viticultori, bulevardul Chimiei și străzile din cartierul Cicoarei se află pe lista străzilor propuse pentru reparații cu material concasant.

De la începutul anului au fost realizate lucrări de plombare pe bulevardele Metalurgiei, Dimitrie Cantemir, Poitiers, Primăverii și Țuțora, șoselele Bucium, Varianta Rediu, Bârnova, Rediu și Națională, străzile Libertății, Sfântul Andrei (inclusiv intersecția cu strada Gheorghe Ghibănescu), Smârdan, Ciric (inclusiv stradela omonimă), Zimbrului, Moldovei, Ciurchi, Eternitate, Canta, Cicoarei, Moara de Vânt, Rufeni, Săulescu, Arhitect Ioan Berindei, Sfântul Atanasie și Neculau, precum și ieșirea din pasajul „Mihai Eminescu” spre Păcurari, sensul giratoriu de la drumul spre Aeroport, podul Cerna și pasajul Socola.

Edilul a adăugat că săptămâna viitoare va fi lansat planul de curățenie pentru anul 2017, demers care se va desfășura împreună cu societăți comerciale, asociații de proprietari, tineri. Printre partenerii acestui proiect se numără Direcția Silvică Iași și Inspectoratul Școlar Județean.

Comments

comments1 Comentariu

  1. dan

    dar strada Calea Dacilor dintre Piata 2 Baieti si Dancu cind intra in reparatii? parca e dupa bombardament , incep sa se uneasca gropile . nici tramvaile nu mai merg cum trebuie pe acolo !!
*