Strategia de Dezvoltare Turistică a Municipiului Iaşi, în atenția consilierilor locali

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/05/2018

În şedinţa ordinară programată miercuri, 30 mai, consilierii locali vor dezbate proiectul de aprobare a Strategiei de Dezvoltare Turistică a Municipiului Iaşi şi a Zonei Metropolitane.

Documentul este rezultatul muncii unei echipe de profesori şi doctoranzi conduse de Mihai Bulai, prodecanul Facultăţii de Geografie şi Geologie a Universităţii „Al. I. Cuza”, câştigătoare a licitaţiei organizate de municipalitate în septembrie 2017.

Conform autorilor strategiei, turismul este o miză puternică, iar competitorii direcţi ai Iaşului au demonstrat că aportul turismului la economia locală poate fi unul semnificativ. Dacă, în 2001, Iaşul se afla pe locul 5 în ierarhia destinaţiilor turistice urbane, având cu 20% mai mulţi turişti decât Cluj-Napoca sau Sibiu, în ultimii ani ritmul de creştere al activităţii turistice din Iaşi a fost ușor sub cel al oraşelor concurente. Prin urmare, Strategia îşi propune să readucă Iaşul în top 5 oraşe – destinaţii din România şi să se revitalizeze prin turism.

Strategia de Turism a Municipiului Iaşi şi Zonei Metropolitane Iaşi este rezultatul unui amplu proces consultativ care a vizat deopotrivă opiniile experţilor şi pe cele ale simplilor observatori ai vieţii ieşene, obţinându-se o imagine de ansamblu completă şi fidelă a turismului ieşean în prezent şi a celui care se doreşte să devină în următorii ani. Astfel, este vorba despre o Strategie la care au participat comunitatea locală, factorii de decizie direct implicaţi în industria turistică a Iaşului, resursa umană din turism, studenţii, localnicii şi turiştii – categorii vizate de rezultatele acţiunilor prevăzute în strategie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*