Stadiul şantierelor pe fonduri europene

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/07/2012

Noi lucrări demarate în această săptămână

De luni, a început scoaterea pietrei cubice din faţa Casei Pătrate. Se va lucra pe un sens şi apoi pe celălalt. După finalizarea asfaltării pe direcţia spre Podu Roş, pe strada Palat se lucrează pe sensul de urcare. Lucrările continuă pe bd. Carol şi Sărărie, în Piaţa Eminescu, Păcurari şi Gavril Musicescu

Şantierele din Iaşi nu iau vacanţă. Proiectele derulate pe fonduri europene sunt în plină desfăşurare. Dacă o parte a lucrărilor se află aproape de finalizare, altele noi abia încep. Eforturile constructorilor vizează mai ales zona Copou, Sărărie, Piaţa Eminescu, Păcurari, str. Gavril Musicescu, str. Palat şi Anastasie Panu.

O nouă lucrare, începută în această săptămână priveşte scoaterea pietrei cubice din faţa Casei Pătrate. Constructorii au început scoaterea pavajului pe sensul din faţa Casei Dosoftei. De asemenea, pe strada Palat, la sfârşitul săptămânii trecute a fost turnat asfaltul pe sensul de mers spre Podu Roş şi lucrările s-au mutat pe sensul opus de mers, pe tronsonul de urcare dinspre Palas spre Piaţa Palatului. Drept urmare, noi restricţii de circulaţie au fost luate în zonă, traficul auto fiind limitat la o singură bandă pe linia de tramvai. Tot în această zonă a fost definitivată montarea pavajului pe trotuare, ambele sensuri fiind acum accesibile pietonilor. În privinţa pavajului de pe strada Palat mai este de realizat legătura cu plăcile de granit ce vor fi montate pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

În Copou începe asfaltarea

Pe bd. Carol I vor începe lucrările de asfaltare în această lună. Se va lucra pe un sens de mers şi apoi pe celălalt. „Frezarea asfaltului deteriorat se poate face pe timpul nopţii, iar turnarea noului covor asfaltic se va face şi ziua şi noaptea. Nu vom închide sensurile de mers. Şoferii vor avea la dispoziţie pe senul pe care se va lucra o bandă de circulaţie, pe linia de tramvai”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. În această perioadă se lucrează şi la asfaltarea străzii Sărărie pe tronsonul de până la intersecţia cu strada Sf. Atanasie.

Lucrările continuă în forţă şi în Piaţa Eminescu. Aici au început săpăturile pentru devierea reţelelor de utilităţi şi pentru viitorul pasaj subteran. Tot în această zonă, pe strada Gavril Musicescu a fost turnat stratul de asfalt suport al căii de rulare a tramvaielor. Conform graficului estimativ, până la sfârşitul lunii va fi finalizată montarea liniilor de tramvai pe acest tronson.

Şantierele deschise în oraş se desfăşoară pe două mari proiecte finanţate pe fonduri europene nerambursabile. Pe de o parte este vorba de Axa culturală ce vizează modernizarea carosabilului şi a spaţiilor pietonale pentru zona Copou – străzi centrale, iar pe de alta de Axa Est-Vest ce modernizează infrastructura de pe traseul Păcurari – Piaţa Eminescu – Independenţei- Elena Doamna.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*