Sportul – forță motrică în crearea unei societăți incluzive

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/08/2018

La finele lunii iulie,  Asociația EuroDEMOS și Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Iași, au organizat evenimentul sportiv ”Sport for Social Action”.

Evenimentul a avut loc la Baza Sportivă de la Ciric și este parte a campaniei de conștientizare și sensibilizare a opiniei publice, campanie în cadrul căreia sunt dezvoltate zile incluzive ale sportului în care tinerii cu și fără dizabilități au posibilitatea de a participa împreună la activități sportive. Astfel, au fost organizate circuite, competiții și un mini campionat de fotbal. Participanții la activitate organizați în echipe mixte având astfel posibilitatea conștientizării importanței sportului ca forță motrică în crearea unei societăți incluzive. La eveniment au participat lucrători pentru tineret, educatori, formatori, lideri de tineret care lucrează cu tineri cu și fără dizabilități, sportivi, tineri cu și fără dizabilități.

Manifestarea este parte a proiectului internațional “Sport for Social Action” în care Asociația EuroDEMOS este partener. Proiectul se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2018, fiind finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+ Sport. Reușita evenimentului i-a determinat pe organizatorii Asociația EuroDEMOS și Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Iași să planifice organizarea în toamnă a unui eveniment similar în care tinerii cu și fără dizabilități să aibă posibilitatea de a participa împreună la activități sportive.

Comments

comments

Categoria: Societatea civila

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*