Sportul de masă, promovat în cadrul unui proiect european

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/04/2014

Primăria Iaşi participă în calitate de partener în proiectul cofinanţat de Comisia Europeană, „Promoting Urban Sports For All (PRO-US-ALL)”, alături de alte unsprezece state europene printre care: Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Olanda, Grecia, Bulgaria, Slovenia şi Cehia.
Primăria continuă acţiunile specifice proiectului, organizând o serie de workshop-uri şi dezbateri în cadrul universităţilor ieşene. De asemenea, pentru o mai bună înţelegere a conceptului de sport de masă în rândul tinerilor, precum şi a importanţei politicilor publice naţionale şi internaţionale în promovarea acestui concept, va fi realizată o cercetare în rândul studenţilor ieşeni ale cărei rezultate vor fi interpretate şi publicate într-o broşură care va fi elaborată în cadrul proiectului.

sport (2)

Workshop-uri la Palatul Roznovanu
Joi, 3 aprilie, în Sala Mare a Palatului Roznovanu au loc două workshop-uri în care se vor dezbate politicile publice aplicabile domeniului sportiv şi cu precădere a impactului acestora în promovarea sportului de masă în România. Obiectivul este de a identifica plusurile şi minusurile în acest domeniu, urmând ca după consultarea legislaţiei, programelor şi metodologiilor naţionale, studenţii să vină cu propuneri pentru îmbunătăţirea strategiei locale de promovare a conceptului de sport de masă. Începând cu ora 9:00, studenţii de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social – Politice din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” vor participa la workshop-ul “Politicile de promovare a sportului de masă în România – analiza unei politici publice”. De la ora 13:00, tot în Sala Mare a Primăriei sunt aşteptaţi să participe la cel de-al doilea workshop „Îmbunătăţirea calităţii vieţii ieşenilor şi creşterea incluziunii sociale prin promovarea sportului de masă”, reprezentanţi ai structurilor sportive din Iaşi, ai municipalităţii ieşene, mediului universitar ieşean, Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport, precum şi reprezentanţi ai administraţiei publice centrale.

Ce-şi propune proiectul
Obiectivul general al proiectului PRO-US-ALL este promovarea sportului ca vehicul al creşterii culturale, coeziunii şi incluziunii sociale, cu o atenţie particulară asupra tinerilor din medii dezavantajate. Proiectul propune dezvoltarea inovativă a promovării sportului în spaţiul urban, crearea unor reţele locale între principalii actori din zona sportului, precum şi organizarea unor evenimente transnaţionale şi transferul bunelor practici.

Comments

comments

Categoria: sport si agrement

Cuvinte cheie: , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*