“Sport for Social Action”, un nou proiect internaţional derulat de Asociaţia EuroDEMOS

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/04/2018

Asociația EuroDEMOS este partener în proiectul internațional “Sport for Social Action”, proiect desfășurat în perioada ianuarie – decembrie 2018, fiind finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+ Sport.

Proiectul promovează importanța sportului ca forță motrică în crearea unei societăți incluzive și consolidarea capacității organizațiilor partenere pentru promovarea incluziunii sociale și a voluntariatului prin implementarea de activități sportive adresate tinerilor cu și fără dizabilități intelectuale, sportivilor tineri și cetățenilor din comunitatea ieșeană.

Partenerul național al proiectului este ANCAR Iași – Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Iași.

“Prin proiect ne propunem să contribuim la spargerea barierelor pe care le confruntă tinerii cu dizabilități intelectuale prin conectarea a doi factori principali: voluntariatul și sportul. Activitățile proiectului vizează grupuri precum organizații care activează în organizarea și furnizarea de programe sportive și activități pentru tinerii cu dizabilități intelectuale. De asemeni, sunt vizate organizații care lucrează la dezvoltarea de noi practici în domeniul sportului și incluziunii sociale și căută noi posibilități de dezvoltare personală și profesională prin activități de voluntariat, inclusiv tineri cu și fără dizabilități intelectuale, sportivi tineri și cetățeni din comunitatea ieșeană”, au declarat reprezentanţii EuroDEMOS.

Impactul proiectului la nivel internațional este asigurat prin dezvoltarea activităților de către cele 5 instituții partenere din patru state europene: MACEDONIA – Youth Alliance (coordonator), Special Olympics; GRECIA – Inter Alia; SLOVENIA – Special Olympics; ROMÂNIA – Asociația EuroDEMOS.

EuroDEMOS este o asociație de apărare a drepturilor omului, şcoală alternativă de implicare, formare şi afirmare la nivel internațional a tinerilor lideri de opinie, prin intermediul proiectelor aplicative de interes european, cu activitate voluntară constantă de 28 de ani.

Comments

comments

Categoria: Societatea civila

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*