Spitalul Regional de Urgențe Iași, în atenția specialiștilor Jaspers și ai Băncii Europene de Investiții

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/03/2018

Luni, 12 martie, a avut loc la Iași o nouă întâlnire de lucru pe tema proiectului Spitalului Regional de Urgență organizată de Jaspers, Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

„Am discutat despre stadiul actual al proiectului împreună cu Ana Maria Lupașcu și Doru Mateescu-specialiști Jaspers, Martin Schriever-managerul de proiect desemnat de Banca Europeană de Investiții (BEI) și consultantul BEI, reprezentanți ai altor instituții publice și furnizorilor de utilități. Împreună am efectuat și o vizită la terenul pe care va fi construit Spitalul Regional de Urgență, în zona Moara de Vânt.” a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica.

În cadrul întâlnirii s-au punctat și ultimele avize care vor completa documentația pentru obținerea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aferent acestui obiectiv spitalicesc.

În total, Spitalul Regional de Urgențe de la Iași va dispune de 750 – 780 de paturi, în cadrul căruia vor lucra aproximativ 2.500 de cadre medicale. Suma necesară pentru construirea spitalului se ridică la 150 – 200 milioane de euro. Din total, 50 milioane de euro vor fi asiguraţi de Comisia Europeană, iar alte 50 milioane de euro dintr-un credit contractat de Guvern la Banca Europeană pentru Investiţii. Restul fondurilor ar urma să fie asigurat de Guvern, prin bugetul de stat.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*