Spitalul Regional de Urgență rămâne o prioritate a Primăriei

Publicat de Curierul de Iasi la data de 07/11/2018

Primăria Municipiului Iași, alături de Ministerul Sănătății, Banca Europeană de Investiții și alte instituții responsabile, continuă demersurile pentru realizarea Spitalului Regional de Urgență. În acest sens, o delegație a Primăriei se va deplasa joi, 9 noiembrie, la Ministerul Sănătății. Discuțiile vor viza modalitatea de organizare a spațiilor medicale și nemedicale din interiorul obiectivului amintit, precum și celor care vor deveni neutilizate în cadrul Spitalului „Sf. Spiridon”.

„Ieri (6 noiembrie – n.r.) au fost mai multe știri contradictorii în legătură cu acest proiect. Potrivit unor neaveniți, cheltuielile de construcție a Spitalului de Urgență ar fi prea mari. Ultima declarație a fost a doamnei ministru al Sănătății, Sorina Pintea, care nu a confirmat acest lucru. Aceste declarații intrigă pentru că atunci când ești pe punctul de a rezolva o problemă, mai apare câte o virgulă care schimbă tot cursul lucrurilor. Surprinderea mea a fost că la acele puncte de vedere s-a raliat și ministrul Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb. Acesta spital este de primă necesitate pentru bunul mers al sistemului de sănătate regional și național pentru următorii 20 de ani. De aceea nu avem voie să blocăm asemenea investiții”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În altă ordine de idei, edilul a făcut referire și la faptul că legea pentru Autostrada A8 (a Unirii) a fost adoptată astăzi în Parlament.

„Salut această decizie. Sper să nu fie la fel de folositoare ca apa de ploaie, iar Guvernul să înțeleagă că acest vot în Parlament obligă ca în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial să fie dusă la îndeplinire această măsură. În caz contrar, după 30 de zile voi face zilnic o sesizare la organele statului care se ocupă de aplicarea legii. Nu mai avem timp să așteptăm nicio secundă. Generația noastră a primit cu prea multă neîncredere acest proiect din cauza factorului politic, dar avem obligația pentru generația mai tânără să-i dăm o șansă, să se dezvolte Regiunea de Nord-Est”, a mai spus edilul.

 

Comments

comments

Categoria: sanatate

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*