Spitalul Clinic de Recuperare, soluție pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus

Publicat de Curierul de Iasi la data de 09/04/2020

Primarul Mihai Chirica a răspuns luni, 6 aprilie, propunerii trimise USR – Filiala Iași privind utilizarea Centrului Expozițional „Moldova” din Iași drept spital temporar destinat tratării pacienților infectați cu noul coronavirus.

Edilul-șef a adus în atenția USR – Filiala Iași faptul că imobilul menționat se află în administrarea Consiliului Județean Iași și nu al Primăriei Municipiului Iași, astfel că municipalitatea nu poate întreprinde nimic în direcția schimbării utilității acestei instituții.

Cu toate acestea, primarul Mihai Chirica a luat legătura cu domnul Enrico Novella, Consulul Onorific al Italiei la Iași, adresându-i rugămintea de a furniza date despre modul în care autoritățile italiene au implementat soluția spitalelor de campanie în contextul crizei generate de epidemia de coronavirus. Consulul Onorific a răspuns și a oferit informații privind modul de amenajare a noului spital realizat în regiunea Lombardiei, mai precis în Fiera di Milano, cunoscut spațiu de expoziții din metropola italiană.

„Am propriile temeri în ceea ce privește amenajarea în timp util a spitalului mobil de campanie din zona Lețcani, fiind posibil ca vârful epidemiei să se fi consumat deja, înainte ca această unitate sanitară să devină operabilă. În aceste condiții, am decis eliberarea Spitalului Clinic de Recuperare din Iași, unitate spitalicească cu o capacitate de 520 de paturi, recent modernizată și dispunând de toate dotările necesare tratării cazurilor de pacienți infectați cu noul coronavirus. Consider că aceasta este cea mai eficientă și mai rapidă soluție pe care o poate oferi Primăria în acest moment”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comments

comments

Categoria: sanatate,Special

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*