Spectacolele săptămânii la Ateneu

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/07/2018

Vizionarea eclipsei totale de Lună, o piesă de teatru pentru copii şi un dinamic spectacol de comedie reprezintă atracţiile acestei săptămâni la Ateneu.

27 iulie 2018, de la ora 21.00 – Eclipsa totală de Lună

Clubul Lunaticilor este un Club Științific ce se întrunește în serile cu Lună plină, în incinta Ateneului din Iași și are ca principal obiectiv prezentarea în cadrul unor întâlniri informale a stadiului actual al cunoașterii din diverse domenii ale științei pentru dezvoltarea unei atitudini pozitivă față de valorile și realizările științei și tehnicii contemporane.

Următoarea întâlnire a Clubului va avea loc în seara zilei de 27 iulie 2018, după orele 21 pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pentru a fi martorii unui eveniment cu totul deosebit, Eclipsa totală de Lună.

Dat fiind faptul că fenomenul este unul cu totul special și rar, a devenit o sursă a legendelor și a miturilor, printre acestea strecurându-se și numeroase tradiții și superstiții. Totuși, din punct de vedere astronomic și matematic, un astfel de eveniment este doar un spectacol fascinant și interesant, dat de alinierea Soarelui, Pământului și Lunei, ce are loc indiferent dacă citești horoscopul sau nu.

Participarea este gratuită, iar dacă condițiile meteo vor permite, publicul va putea urmări Eclipsa de Lună, dar și planetele Marte, Saturn și Jupiter cu ajutorul telescoapelor.

Mai multe detalii despre activitățile Clubului Lunaticilor se pot găsi pe website-ul https://bit.ly/Lunatici și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ClubLunatici

 

 

29 iulie 2018, de la ora 10.00 – Spectacol pentru copii „Povestea Prințesei Thea”, Teatro Blu

 

Spectacol inspirat dintr-o poveste nordică, “Povestea Prințesei Thea” ne introduce într-o lume fascinantă, plină de mistere și încercări. Se pare că regele Gullgosse și-a pierdut fericirea. Deși nu a ieșit niciodată pe porțile palatului în care s-a născut,

Prințesa Thea pleacă în căutarea fericirii tatălui ei, întâlnindu-se cu mai multe personaje și trecând prin diverse încercări.

Ce se va întâmpla? Veți urmări în spectacolul pus în scenă de către Teatro Blu, duminică 29 iulie 2018, ora 10. Bilete pe www.ateneuiasi.ro

 

29 iulie 2018, de la ora 19.00 – Comedia „Măturător de praf de stele”, regia Andrei Ciobanu

Cum ar fi să poţi vedea într-o singură seara şapte personaje care defilează în faţa ta pe o scenă a vieţii? Asta se întâmplă în spectacolul ,,Măturător de praf de stele”, o comedie care surprinde viciile sistemice ale societăţii şi investighează modalităţi de opoziţie faţă de acestea, deconspirind adaptarea la realitatea cotidiană ca pe o formă de abandon social.

Distribuţie: Andrei Ciobanu, Tudor Ostafie.

Bilete pe www.ateneuiasi.ro

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*