Spectacolele începutului de lună la Teatru, Ateneu şi Filarmonică

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/06/2015

Instituţiile de cultură ieşene au pregătit un program diversificat de evenimente pentru prima lună de vară. Astfel, în iunie, ieşenii sunt invitaţi la teatru şi la concerte.

La Naţional
Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” invită vineri, 5 iunie, în Sala Uzina cu Teatru, de la 19.30, doritorii pot asista la „Cum am devenit stupid”. Preţ bilet: 22 lei. „Colivia” este pusă în scenă sâmbătă, 6 iunie, de la ora 19.00 în Sala Mare a Teatrului Naţional. Pe 7 iunie, tot în Sala Mare, de la ora 19.00, ieşenii pot viziona „Tartuffe”. Preţul unui bilet variază între 16 şi 40 lei în funcţie de locul din sală. Joi, 11 iunie, de la ora 19.30, în Sala Uzina cu Teatru are loc spectacolul „Insultă la public”. Pe 16 şi 17 iunie de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional, doritorii pot asista la „Vizita bătrânei doamne”. În acelaşi timp, ieşenii o pot cunoaşte pe „Ana” pe 16 iunie la ora 19.00 în Sala Teatru la Cub, iar pe 17 iunie de la ora 18.00 în Sala Studio Teofil Vâlcu, aceştia pot urmări „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte”.

Comedie la Ateneu
Ateneul Tătăraşi invită publicul sâmbătă, 6 iunie, de la ora 19.00, la a 20-a reprezentaţie a spectacolului de teatru „Hangiţa”, comedie, de Carlo Goldoni în regia lui Andrei Ciobanu. Preţul unui bilet este de 15 lei. Elevii, studenţii, pensionarii şi şomerii achită doar 10 lei. Publicul iubitor de comedie este chemat şi sâmbătă, 13 iunie, de la ora 19.00 în sala mică de spectacole de la Ateneul Tătăraşi, în calitate de jurat, în proces cu „Acuzat: femeia (Sincer… Te iubesc?!)” în regia lui Viorel Vârlan. Duminică, 14 iunie, de la ora 19.00, ieşenii sunt invitaţi să participe la o SuperExtraMega comedie „Căsătorie în… doi” în regia lui Andrei Ciobanu. Preţ bilet: 15 lei/10 lei elevi, studenţi, pensionari, şomeri. Sâmbătă, 20 iunie, de la ora 19.00, are loc o altă reprezentaţie a spectacolului de teatru „Ursul”, farsă într-un act de A.P. Cehov, regie şi adaptare scenică de Cosmin Pleşa.

PAUL NADLER_1Un american la Iaşi
Vineri, 5 iunie, începând cu ora 19.00, Filarmonica de Stat „Moldova” invită publicul să-l reîntâlnească pe maestrul Paul Nadler (foto), într-un concert simfonic cu lucrări semnate de Carl Maria von Weber, Edward Elgar şi Piotr Ilici Ceaikovski. Pe scenă va urca şi pianistul Alexei Nabioulin (Rusia), laureat cu numeroase premii internaţionale. Paul Nadler este cunoscut şi apreciat deopotrivă ca dirijor de operă şi de simfonic. El şi-a făcut debutul la Metropolitan Opera din New York, cu „Rigoletto” şi a continuat cu „Bărbierul din Sevilla” şi „Bal mascat”, în acest din urmă spectacol avându-l ca protagonist pe Luciano Pavarotti. Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii „Moldova” Iaşi. Vineri, 12 iunie, de la ora 19.00, ieşenii sunt invitaţi la „Poveşti din Lumea Nouă”. Concertul simfonic are loc la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”. Pe 13 iunie, tot de la ora 19.00, în Atrium Palas Mall are loc concertul simfonic de divertisment „Sonorităţi în stil american”. Vineri, 19 iunie, vine cu „Eternii Romantici” la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”. Concertul simfonic va începe la ora 19.00.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*