Spectacol extraordinar, pe scena Naţionalului

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/12/2014

afisPe 15 şi 16 decembrie, începând cu ora 19.30, Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” găzduieşte “Vienna Classic Christmas”. Renumitul ansamblu Strauss Festival Orchestra Vienna aduce spectacolul de Crăciun pentru al treilea an consecutiv în Iași și pentru al șaselea an în România. Biletele pot fi achiziţionate de la Agenția Teatrului și de pe vandbilete.ro.

11 zile de poveste
Turneul din România începe pe 11 decembrie în Timișoara și se încheie pe 20 și 21 decembrie, cu două concerte la Sala Palatului din București. Spectacolul va beneficia de invitați remarcabili: soprana Leontina Văduva și tenorul Robert Nagy. Orchestra va fi condusă de maestrul Willy Büchler, care va dirija Strauss Festival Orchestra Vienna pe 1 ianuarie 2015, în Concertul de Anul Nou din Wiener Konzerthaus. Maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze, conducând, de peste 20 de ani, ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna şi bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână.

Scurt istoric
Fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, care este liderul artistic al grupului, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi şi experimentaţi, care lucrează în permanenţă în strânsă legătură unul cu altul. Graţia şi frumuseţea sunetelor pure au cucerit întreaga lume. În România, Strauss Festival Orchestra Vienna s-a numărat printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu, ediția din 2008.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*