Spectacol de poveste, joi, la Opera Iaşi: gala extraordinară de balet

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/12/2013

balet edi stancu 2Opera Naţională Română Iaşi îi invită pe ieşeni la Gala extraordinară de balet, “De la clasic la modern”, joi, 19 decembrie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi. Interpretează soliştii şi ansamblul de balet ONRI. Invitată este trupa de balet Dansez pentru tine, coregraf Edi Stancu. “Toate poveştile din coregrafiile mele sunt practic extensii ale sufletului meu, ale trăirilor mele. Consider că sunt un om foarte norocos care îşi trăieşte visul. Altfel spus: trăiesc pentru a visa! Centrul scenei este locul pe care îl iubesc, locul în care trăiesc, locul în care sunt înconjurat de prieteni. Dansul este stilul meu de viaţă, este mai mult decât o simplă meserie. În coregrafiile mele îmi place să îmbin fantezia cu realitatea, creaţia fiind practic locul meu de joacă”, a declarat Edi Stancu.

Program:

Partea I
Anotimpurile
Muzica – Antonio Vivaldi
Coregrafia Roxana Colceag

„Întâlnirea şi colaborarea cu echipa Operei ieşene a fost o experienţă marcantă pentru mine, întrucât împreună cu aceşti oameni deosebiţi, devotaţi muncii lor şi actului artistic, am reuşit să realizăm un lucru extraordinar. Mulţumesc pentru şansa de a veni în dulcele târg al Ieşilor, prezentând în faţa publicului, dornic de frumos, un spectacol de balet, cu promisiunea de a mă întoarce în acestă cetate a sfinţeniei şi culturii, ori de câte ori voi avea ocazia”, a spus Roxana Colceag.
Partea a II-a
Pas de deux-uri celebre
Muzica –  Cesare Pugni, Boris Asafyev, Piotr Ilici Ceaicovski, Ludwig Mingus
Maestru de balet Mihail Motovilov
Momente coregrafice Baletul Edi Stancu

Preţul unui bilet este de 40 de lei la stal, 60 de lei la loja şi 30 de lei la balcon. Biletele se pot achiziţiona de la Agenţia de bilete a Operei, telefon 0332.888.448, e-mail bilete@operaiasi.ro.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*