Specialişti de marcă în domeniul chirurgiei, reuniţi la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/10/2017

În perioada 4 – 7 octombrie, la Iaşi se desfăşoară Conferinţa Naţională de Chirurgie, manifestare care reuneşte personalităţi de marcă din domeniul medical.

Invitat la festivitatea de deschidere a prestigioasei reuniuni academice, primarul Mihai Chirica a adresat invitaţilor un cuvânt de bun venit. “Vreau să-i felicit pe cei care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment, pe domnul rector, desigur, domnul Viorel Scripcariu, pe colegii dumnealui și desigur, Societatea Română de Chirurgie. Ne onorează prezența de peste hotare și vreau să mulțumesc celor care și-au jertfit timpul dedicat pentru pacienții lor și au venit la Iași. Sunt convins că rezultatul acestei deplasări va aduce un plus de valoare și conferinței naționale din zilele acestea, dar desigur și creșterii calității actului medical în Iași și în România. N-aș vrea și nu pot să uit Conferința Internațională de Chirurgie Cardiovasculară pentru Europa și Orient, un eveniment pentru care îl felicit pe domnul profesor Grigore Tinică, precum și o conferință Națională de Neonatologie, a cărei preşedinte a fost d-na doctor Stamatin şi căreia îi mulţumesc foarte mult”, a spus primarul Mihai Chirica.

În continuare, edilul a subliniat rolul şcolii ieşene de medicină în formarea specialiştilor de valoare din sistemul medical românesc.

De asemenea, primarul Mihai Chirica a relevat susţinerea pe care ministrul Sănătăţii, domnul Florian Bodog, o acordă proiectului Spitalului Regional de Urgenţe. „Ne onorează această colaborare, cea mai prolifică pe care am avut-o de peste 15 ani de zile în care am bătut de multe ori scările Ministerului Sănătății. De abia acum se văd rezultatele, motiv pentru care vreau să-i mulțumesc în numele municipiului Iași”, a încheiat edilul Iaşului.

Conferinţa Naţională de Chirurgie de la Iaşi este prezidată de prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Gr. T. Popa, şi reuneşte specialişti în chirurgie din întreaga ţară.

Comments

comments

Categoria: eveniment,sanatate

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*