Sondajul online privitor la soluțiile de reamenajare a zonei Palatului Culturii s-a încheiat

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/12/2016

Primăria Municipiului Iași a organizat un concurs de soluții pentru reconfigurarea și reamenajarea zonelor din jurul Palatului Culturii (piața din fața Palatului și spațiul verde din spatele edificiului). În cadrul acestei proceduri, municipalitatea ieșeană a primit două propuneri, pe care le-am prezentat atât pe site-ul Primăriei: http://www.primaria-iasi.ro/portal-iasi/anunturi-pmi/concurs-de-solutii-pentru-amenajarea-pietei-palatului-culturii/3884/anunturi, cât și pe pagina de Facebook a municipalității: https://web.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi.

palatul-culturii-solutia-2-pagina-6-m

Toți cei interesați au putut opta pentru varianta preferată până luni, 19 decembrie. Opțiunea a putut fi exprimată atât pe site, cât și pe pagina de Facebook a Primăriei.

La sondajul postat pe pagina de Facebook a Primăriei, la adresa: https://survey.fbapp.io/txxhrl, au participat 1.085 de persoane (profiluri de Facebook), care și-au putut exprima votul o singură dată. Rezultatele înregistrate sunt următoarele:

– soluția 1: 225 de voturi (20,7%)

– soluția 2: 860 de voturi (79,3%)

Sondajul a avut un impact de 8.100 de persoane. Dintre cei care și-au exprimat opțiunea, 65% au fost bărbați, iar 35% femei; 70% dintre participanți au utilizat aplicația de sondaj de pe desktop, iar 30% de pe smartphone.

palatul-culturii-solutia-2-pagina-4-m

Pe pagina web a Primăriei au votat 297 persoane, iar rezultatele sunt următoarele:

– soluția 1: 61 de voturi (20,5%)

– soluția 2: 236 de voturi (79,5%)

În cursul săptămânii viitoare, comisia de jurizare a municipalității, care include specialiști externi și reprezentanți ai Primăriei, va lua decizia finală cu privire la concursul de soluții de reamenajare a zonelor din jurul Palatului Culturii. Concursul de soluții a fost lansat, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pe 23 august, fiind organizat ca o procedură independentă, cu acordarea de premii, respectiv: premiul I – 8.000 lei, premiul II – 5.000 lei și premiul III – 3.000 lei, conform Legii 98/2016 privind achizițiile publice.

palatul-culturii-solutia-2-pagina-7-m

Suprafaţa de teren pentru care se caută soluții de amenajare este de 17.317 metri pătrați, piaţa Palatului Culturii având 14.506 metri pătrați, iar spaţiul verde din spatele edificiului 2.811 metri pătrați.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*