Soare şi căldură sufletească de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/10/2015

După zile şi nopţi de frig şi ploaie pătrunzătoare, mii de credincioşi s-au bucurat de o vreme însorită la Slujba Sfintei Liturghii săvârşită în 14 octombrie, zi de Hram al Sfintei Cuvioase Parascheva, de către un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi pe podiumul aflat pe Pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

 

Teofan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slujba din faţa Catedralei Mitropolitane a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi Arhimandritul Elisei, stareţul mănăstirii athonite Simonos-Petras, cel care a adus la Iaşi moaştele Sfintei mironosiţe Maria Magdalena. De altfel, în aceste zile, credincioşii s-au putut ruga şi la moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, aduse de la Patriarhie de către Arhimandritul Timotei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Slujba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Începând cu ora  7.00, în catedrală au fost slujite Miezonoptica, Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva şi Ceasurile, iar la Sfânta Liturghie răspunsurile la strană au fost date de către Corul reunit al maicilor de la Mânăstirile Văratec şi Agapia. Alături de mii de credincioşi, la oficierea Sfintei Liturghii au asistat reprezentanţi ai autorităţilor locale, parlamentari, personalităţi publice.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*