Simone Tempestini a câştigat Cotnari Rally Iaşi 2017

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/09/2017

Final incendiar al Cotnari Rally Iaşi, cel mai aşteptat eveniment auto din România în anul 2017. După 9 probe speciale, care au însumat 120 de kilometri, finalul a fost unul de poveste. La volanul unui Peugeot 208 R5, italianul Simone Tempestini (copilot Daniele Mangiarotti) a câştigat Cotnari Rally Iaşi, cu timpul de 1oră 10 minute 2 secunde şi 4 zecimi (01:10:02.4), urmat la doar 2 secunde de echipajul Dan Gîrtofan – Tudor Mîrza, pe Skoda Fabia R5. Pe locul 3 s-a clasat liderul la zi în clasamentul naţional (şi virtual campion naţional) Bogdan Marişca (copilot Carmen Poenaru, maşină Ford Fiesta R5). Lucrurile s-ar putea schimba însă dacă Dan Gîrtofan va obţine anularea penalizării de 10 secunde luate în prima zi. Dacă această penalizare va fi anulată (pilotul a depus contestaţie, care va fi judecată de Colegiul Comisarilor Sportivi) atunci Dan Gîrtofan ar fi câştigătorul etapei de la Iaşi.

Primii trei clasaţi în clasamentul general au fost premiaţi la sosirea festivă de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, din faţa Primăriei. Toţi piloţii au remarcat organizarea de excepţie de la Iaşi, Cotnari Rally având cele mai mari şanse să fie desemnat din nou cel mai bine organizat raliu din România.

După omologarea rezultatelor, a urmat festivitatea de premiere din faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi. În prezenţa a câteva mii de ieşeni au fost premiaţi cei mai buni piloţi la toate categoriile de la Cotnari Rally Iaşi, după care a urmat mult-aşteptatul concert al formaţiei Voltaj.

Iată principalele declaraţii, după Cotnari Rally Iaşi 2017:

– Bogdan Marişca: „A fost un raliu dificil, pentru că a fost o presiune mare pentru noi. Trebuia să terminăm în primul rând etapa pe un loc bun pentru a ne menţine intacte şansele pentru titlu. Am reuşit să luăm un loc 3 extrem de muncit. Am mers tare, dar prudent, ca să evitam un accident. Suntem mulţumiţi de ceea ce am realizat la Iaşi. Îi felicit pe Dan şi pe Simone, pentru că sunt nişte adversari redutabili. Iaşul ne-a obişnuit să organizeze la superlativ această etapă din Campionatul Naţional şi la fel s-a întâmplat şi acum”.

– Simone Tempestini: „Sunt fericit. Este al treilea an consecutiv pentru mine în care reuşesc să câştig la Iaşi. Îmi place foarte mult acest raliu. Noi am mers foarte bine, chiar dacă am folosit o maşină nouă pentru noi şi am avut şi un copilot la prima experienţă cu mine. Am avut unele mici probleme în timpul cursei cu transmisia, dar suntem bucuroşi că am terminat pe primul loc. A fost ultima cursă pentru mine în acest sezon, nu voi merge la Raliul Sibiului, pentru că voi evolua în Spania, în WRC 2 în acea perioadă”.

Adrian Răspopa: „Anul trecut, la Iaşi, am pierdut pe mâna mea titlul de campion şi am venit foarte motivaţi în acest an. Nu am vrut să riscăm nimic. Am avut o problemă pe al doilea Mădârjac, mi s-a deschis capota pe la kilometrul şase şi am făcut restul probei cu capota ridicată. A fost o experienţă inedită pentru noi. Oricum, cred că ritmul nostru din acest sezon a demonstrat că meritam acest al cincilea titlu de campion (la 2 roţi motrice – n.r.). Sunt foarte motivat şi la Sibiu să facem o cursă bună, ca să ne consolidam locul în clasamentul general. Felicităm organizatorii pentru ce au realizat aici la Iaşi. Au făcut un lucru minunat”.

– Dan Gârtofan: “Vin tot timpul cu plăcere la Iaşi, unde am amintiri foarte frumoase. În acest an sentimentele sunt amestecate. Suntem bucuroşi pentru rezultatul obţinut, dar sunt mâhnit pentru deciziile care se iau în timpul unui raliu încărcat de tensiune, în care se joacă un titlu naţional. Din păcate se iau decizii care nu sunt corecte în viziunea noastră şi care viciază un rezultat sportiv care apare pe probele speciale. Am depus o contestaţie şi vom vedea rezultatul. Bogdan Marişca a avut un sezon foarte bun, eu nu am pierdut titlul la Iaşi, ci în timpul sezonului. Bogdan este prietenul meu de 25 de ani şi-l felicit”.

– Răzvan Subţirelu: “A fost un raliu superb. Am mers mai bine cu fiecare specială care trecea. Ne-am acomodat treptat cu maşina, una nouă pentru noi şi sunt covins că în viitor vom scoate timpi din ce în ce mai buni”.

– Dan Iamandi: ”Suntem foarte mulţumiţi că am terminat etapa cu bine. Am avut o maşină mult mai puternică decât am condus noi până acum. Cred că la anul vom arăta şi mai bine. Important este că am reuşit ce ne-am propus, să ne simţim bine pe traseu, să ne distrăm şi să terminăm raliul cu bine. Mădârjacul este cea mai frumoasă probă de la Iaşi, cea mai lungă şi mai virajată”.

– Dan Zaharia: “Sunt foarte mulţumit. Am reuşit pentru al treilea an să terminăm raliul pe o poziţie foarte bună. Suntem pe locul 2 la Cupa Dacia şi pe locul 3 la juniori. Ne-am îndeplinit toate obiectivele în acest sezon. Ne-am simţit bine la fiecare probă şi am crescut nivelul cu fiecare kilometru parcurs. Mergem la Sibiu cu gândul să obţinem o clasare cât mai bună în clasamentul general de la Cupa Dacia”.

– Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iaşi: “Sunt fericit. Am trecut prin toate stările la această etapă. Emoţii, nervi, bucurii. Cred că a ieşit o etapă foarte frumoasă şi foarte bine organizată. Mulţumesc tuturor partenerilor şi sponsorilor noştri. Au fost şi mici sincope, dar vreau să-i asigur pe piloţi că ţinem cont de opiniile lor. Le mulţumesc tuturor pentru participare şi promitem că la anul vom îndrepta micile gafe”

 

COTNARI Rally – Iaşi a fost organizat de XS Motorsport (manager Dan Codreanu) în parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primăria Municipiului Iaşi, Hotel Internaţional, Ford Iaşi – ATI Motors Holding, cu sprijinul Directiei Silvice Iaşi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă, Consiliul Judeţean, Prefectura Judeţului Iaşi.

COTNARI Rally – Iaşi este a şasea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.  Peste 400 de persoane au vegheat pentru buna desfăşurare a competiţiei. Pe lângă organizatori, oficiali ai federaţiei şi voluntari, pe probe s-au aflat reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei, Ambulanţei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe. Cotnari Rally Iaşi a fost desemnat, în ultimii trei ani, cel mai bine organizat raliu din România în urma calificativelor primite de la piloţi, arbitri şi oficiali.

DAN TEODORESCU

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*