Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași organizează prima Gală a Voluntarilor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/02/2018

Pe 1 martie, Serviciul Voluntar de Ambulanță (SVA) marchează ”Ziua Internațională a Salvatorilor” prin organizarea unei gale, în cadrul căreia vor fi premiați cei mai activi voluntari, parteneri și sponsori din anul 2017.

„În cadrul evenimentului se va prezenta un raport de activitate al SVA pentru anul 2017, vor evolua artiști locali, se va organiza și o licitație pentru copiii din Lungani, copii pentru care voluntarii SVA strâng bani ca să reconstrui casa arsă anul trecut.” arată organizatorii.

Potrivit raportului de activitate al Serviciului Voluntar de Ambulanță, în anul precedent s-au derulat campanii specifice constante de promovare a donării de sânge, atât în mediul online, cât și în mediul offline. Activități similare au fost desfășurate și în cadrul crizei copiilor nevaccinați, împotriva rujeolei, care a fost diminuată prin intervențiile făcute în teren, derulate în parteneriat cu Salvați Copiii Iași, la inițiativa Direcției de Sănătate Publică Iași. De asemenea, reprezentanții SVA au informat aproximativ 2 000 de elevi în privința acordării primului ajutor, în acest sens fiind demarat un proiect pilot privind introducerea orelor periodice de asimilare a cunoștințelor de prim ajutor premedical la Școala Internațională Spectrum Iași, urmând ca programul să fie implementat și la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Iași.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*