Serviciul Voluntar de Ambulanţă, bilanţ pe anul 2017

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/12/2017

Peste 2000 de elevi au primit informaţii privind acordarea primului ajutor premedical, se arată într-un raport al Serviciului Voluntar de Ambulanţă (SVA) Iaşi pe anul 2017.

De asemenea, SVA au acordat cu succes primul ajutor premedical la peste 70 de evenimente organizate pe raza judeţelor Iaşi şi Bacău, printre care şi la ”Pelerinajul Sfânta Parascheva”, unde voluntarii SVA au deservit punctul de prim ajutor premedical amplasat de către Primăria Municipiului Iaşi, în colaborare cu Brigada 15 Mecanizată ”Podu Înalt” şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. În plus, cei 100 de voluntari ai asociaţiei au implementat primul proiect privind introducerea orelor regulate a cunoştinţelor de prim ajutor premedical la Şcoala Internaţională Spectrum din Iaşi, urmând ca în anul 2018 să extindă proiectul şi la Liceul Gheorghe Asachi din Iaşi.

De asemenea, bilanţul SVA arată că au fost luate în evidenţă peste 80 de cazuri sociale de pe raza judeţului Iaşi, 56 dintre ele fiind rezolvate, restul fiind în stadiul de evaluare sau în curs de rezolvare. Printre performanţele anului 2017 înregistrate de SVA se numără diminuarea crizei de sânge în judeţul Iaşi prin campanii de promovare a donării de sânge şi reducerea crizei copiilor nevaccinaţi împotriva rujeolei prin campanii derulate în parteneriat cu Salvaţi Copiii Iaşi, la iniţiativa Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Pentru 2018, Serviciul Voluntar de Ambulanţă şi-a propus finalizarea parteneriatului privind amplasarea celor 5 puncte fixe de prim ajutor premedical pe raza Municipiului Iaşi, în acest sens fiind deja adoptată o hotărâre în Consiliul Local al Municipiului Iaşi. Mai mult, SVA doreşte să lanseze anul viitor proiectarea ”Centrului de Instruire a Populaţiei Privind Acordarea Primului Ajutor Premedical şi Asimilarea Cunoştinţelor Privind Comportamentul în caz de Dezastre”, organizarea primului ”Maraton al Iaşului”, a primei ”Gale a Donatorului de Sânge”, în cadrul căreia vor fi premiaţi 100 dintre cei mai consecvenţi donatori de sânge din judeţul Iaşi, precum şi încheierea de parteneriate de colaborare cu ISUJ Iaşi, SAJ Iaşi şi SMURD Iaşi pentru o mai bună cooperare în teren.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*