Sens giratoriu la Carrefour Felicia

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/01/2013

Circulaţia în zona centrului comercial Carrefour din Baza 3 va fi reglementată printr-un sens giratoriu. Acesta va înlocui actuala semaforizare de la ieşirea din parcarea centrului comercial în strada Bucium.

Fluidizarea traficului

Marcat cu rosu amplasamentul viitorului sens giratoriu

Giraţia, planificată de Primărie, va fluidiza traficul, dificil în acest moment. În plus, măsura îşi va dovedi din plin eficienţa mai ales că se preconizează apariţia unui nou centru comercial. „Zona centrului comercial este aglomerată şi se aşteaptă construcţia unui nou centru comercial. Sensul giratoriu va reduce timpii de aşteptare şi astfel va fluidiza traficul. În apropierea centrelor comerciale am mai apelat la această soluţie şi a dat rezultate foarte bune”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Sensul giratoriu urmează să ocupe o suprafaţă aflată parţial pe proprietatea centrului comercial Felicia. Pentru a realiza noua giraţie, municipalitatea va recurge la un schimb de terenuri. Practic, între Primărie şi Carrefour este propus un schimb de suprafeţe din aceeaşi zonă.

Alte giraţii

Sensuri giratorii sunt folosite şi pentru accesul la centrul comercial Era, dar şi în Tudor Vladimirescu, unde au fost deschise două noi supermarketuri. De asemenea, comisia de circulaţie a avizat construcţia de giraţii în Păcurari, pe zona Moara de Foc şi în apropierea Pieţei Nicolina.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*