Seminar ştiinţific la Tehnopolis

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/05/2011

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa implementează proiectul IPRforSEE (finanţat de Programul de Cooperare Teritorială Sud Estul Europei), care şi-a propus să contribuie la creşterea competitivităţii IMM-urilor în zona Europei de Sud Est prin îmbunătăţirea activităţilor de conştientizare şi prin dezvoltarea de instrumente în domeniul protecţiei proprietăţii intelectuale.

Proiectul este coordonat de Camera de Comerţ din Veneţia (Italia) fiind implementat de 10 parteneri din 6 ţări (Italia, Austria, Ungaria, Serbia, România şi Grecia). Activităţile proiectului au început în anul 2009 cu o analiză a serviciilor disponibile şi a nevoilor IMM-urilor pentru a identifica 6 servicii inovative. Acestea au fost dezvoltate şi s-a creat câte un set de instrumente care vor fi utilizate de organizaţiile pentru sprijinirea afacerilor, instruite prin module moderne e-learning.  Aceste  servicii vor fi testate, în fiecare din cele 6 ţări, pe câte un grup pilot de IMM-uri, din diferite sectoare economice, sub îndrumarea organizaţiilor naţionale pentru protecţia proprietăţii intelectuale.

Evenimentul va avea loc în data de 5 mai 2011, ora 10.30, la Sala de seminarii a Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Tehnopolis Iaşi, Bdul Poitiers 10, etaj III.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*