Ședința Consiliului Local nu s-a desfășurat din cauza boicotului consilierilor PSD

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/05/2018

Ședința Consiliului Local programată vineri, 4 mai, nu a putut avea loc din cauza lipsei de cvorum. Absenți au fost cei 13 consilieri locali PSD și consilierul local ALDE Vintilă Iordan, doar ultimul fiind absent motivat. Primarul Mihai Chirica a declarat că, dacă nici şedinţele viitoare nu se vor desfăşura, în Municipiul Iași vor avea loc alegeri anticipate pentru a stabili o nouă garnitură de consilieri locali.

Edilul a acuzat conducerea PSD Iași de faptul că a interzis propriilor consilieri locali să participe la ședința de Consiliu Local. Acesta a mulțumit consilierilor locali ALDE, PMP și PNL „care, deși sunt în opoziție, au înțeles că totuși ieșenii au nevoie de acțiunea tuturor forțelor politice pentru a le fi îndeplinite dorințele”.

„Aceste structuri de tip mafiot din PSD înțeleg că democrația lansată acum 28 de ani poate fi furată în continuare. Ei nu au decât interese personale și, nefiind la butoiul cu miere pe care să-l gestioneze ca în celelalte administrații ale PSD din acest județ, consideră că cineva nu mai respectă principiile democratice. Nu este adevărat! Au făcut-o doar pentru a încerca să boicoteze proiectele Iașului. Încercarea de a pune presiune pe toți cei care vor avea nevoie de sprijinul Consiliului Local a stârnit cel mai mare vifor pe care putea să-l stârnească vreodată incompetența politică a unei organizații județene. Vom continua să ne păstrăm principiile democratice, ale statului de drept, ale statului care trebuie să fie promovat în Europa și în restul lumii. Iașul redevine Capitala Renașterii Naționale! Cei de la PSD s-au pus într-un mare pericol. Am amintit foarte clar că, dacă ședința următoare nu se va susține, intrăm în alegeri anticipate. Îi vom chema la vot pe toți cei care nu au fost de 28 de ani, indiferent unde sunt ei. Vom încerca să facem acest lucru apelând la toate instituțiile statului și vom încerca să readucem înapoi principiile democratice. Este grav ce se întâmplă astăzi. Este foarte grav că se petrece sub acoperișul unui partid politic coordonat de domnul Dragnea, un cetățean țintit de un tir de procese penale, care a aruncat România în haos, care a distrus orice inițiativă europeană, care a furat de la gura poporului român 7 miliarde de euro și ne-a adus în cea mai tragică situație economică în care a fost România de la Revoluție încoace și care continuă să pună presiune pe toate organizațiile politice, prin lacheii dumnealui. Este un moment – cheie, care se întâmplă la o sută de ani de la Marea Unire și la aproape 30 de ani de hoție, de furt, de distrugere a economiei naționale, de vânzare a acestei țări către nimeni și pe nimic, de la bătăile cu ranga din Piața Universității, de la privatizările scandaloase, de la distrugerea sistematică a economiei românești, a încrederii în Europa și în lume. Din păcate, lucrurile acestea continuă și trebuie să-i oprim”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primarul a comentat și anunțul social-democratului Marcel Istrate că a demisionat din funcția de consilier local. Edilul a mai anticipat că valul demisiilor din această structură va continua.

„Consilierii locali PSD au fost supuși unui tir permanent și amenințări de excludere din partid dacă se prezintă la ședința Consiliului Local pentru susținerea intereselor acestui oraș. Deja valul de demisii a început să curgă. Și-a dat demisia Andreea Bitir, o colegă de-a noastră care este doctor în științe inginerești și asistent universitar la Universitatea Tehnică. Și domnul consilier Marcel Istrate, prorector al Universității Tehnice, care a fost unul dintre cei mai buni consilieri, a renunțat la funcțiile politice din PSD. Aproape că îmi vine să îi mulțumesc pentru asta, cu toate că știu că a făcut-o cu regret. Domnia sa a ajuns într-o situație atât de penibilă din cauza presiunii politice. Știu că a fost vizitat, amenințat la cabinetul de la Universitate, i s-a spus să intre pe linia Marius Ostaficiuc – Maricel Popa, nu pe linia jurământului pe care l-a depus față de cetățenii Municipiului Iași”, a comentat primarul Mihai Chirica.

Moment de reculegere în memoria dizidentei anticomuniste Doina Cornea

Ședința Consiliului Local a fost precedată de un moment de reculegere în memoria dizidentei anticomuniste Doina Cornea.

„Mă voi lega de stâlpi, de copaci, de marginea prăpastiei dacă voi simți un curent comunist, așa cum îl percep în momentul de față în cea mai rămas din PSD. Din păcate, îmi pare rău să spun, PSD este ultima rămășiță a Partidului Comunist Român, care a trecut pragul democrației spre zilele de astăzi și a compromis România. Protestăm împotriva celor 28 de ani de hoție a României. Protestăm împotriva celor care continuă prin mijloace de tip mafiot să amenințe oameni cu demnitate, punându-i sub presiunea unor sarcini care nu li se cuvin. Este o acțiune a unui singur partid politic, PSD, care înțelege că interesele cetățenilor nu contează. Spun asta din postura mea, a fostului conducător al acestei oști. Îi cunosc cu nume și prenume și știu care sunt dezideratele lor. Cât voi sta în această funcție de conducere a comunității, nu voi înceta să lupt împotriva acestui curent. PSD vrea dictatură după modelul Teleorman. Sunt colegi care și-au dat demisia din partid, dar și care urmează să facă acest lucru, și care așteaptă să renască această țară. Nu se mai poate în acest mod”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Comments

comments

Categoria: Consiliul Local

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*