Se reorganizeaza activităţile desfăşurate la “Clubul Pensionarilor” Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 26/11/2010

Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară a identificat o serie de măsuri din domeniul asistenţei sociale destinate persoanelor vârstnice. În acest sens, municipalitatea ieşeană a diversificat serviciile sociale comunitare existente, aducând în prim plan activităţi noi pentru această categorie de beneficiari prin organizarea unui club pentru seniori.

La iniţiativa primarului municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, în anul 2008 a fost înfiinţat “Clubul Pensionarilor”, cu sediul în cartierul Alexandru cel Bun, str. Roman Vodă. Acesta a fost preluat de către Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi începând cu luna martie 2009. Clubul are ca obiect de activitate acordarea de servicii sociale primare din Nomenclatorul Instituţiilor de asistenţă socială, respectiv socializare şi petrecere a timpului liber, transport şi suport emoţional. La sediul Clubului se organizează diverse activităţi recreative: concursuri sportive (şah/table/tenis de masă), sărbătorirea aniversării fiecărui pensionar sau a altor evenimente festive (“Ziua Vârstnicului”).

În anul 2010, preocuparea continuă a municipalităţii ieşene pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor vârstnice, a determinat o dezvoltare a pachetului de servicii sociale, astfel încât, prin evenimentul din data de 27 noiembrie 2010, ora 13.30, de la sediul “Clubului Pensionarilor”, se doreşte o relansare într-o viziune nouă: “persoana vârstnică – parte activă în viaţa socio-culturală”, la care sunt invitaţi atât beneficiarii implicaţi până în prezent, potenţiali beneficiari, cât şi organizaţii non-guvernamentale, parteneri în asigurarea unui climat optim pentru obiectivele propuse, precum şi alte persoane interesate de a sprijini demersul autorităţilor locale.

Printre colaboratorii actuali care vor iniţia sesiuni de informare pe tematici specifice vârstei a treia, respectiv activităţi recreative, concursuri etc., se regăsesc următoarele organizaţii: Fundaţia “Solidaritate şi Speranţă” Iaşi, Fundaţia “Păpădia”, Asociaţia “Sf. Damian” şi Asociaţia “Alternative Sociale”.

Accesul în incinta clubului se va face pe bază de legitimaţie eliberată de către Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi şi doar pe perioada programului de funcţionare aprobat.

Pensionarii care frecventează clubul vor respecta un regulament de ordine interioară, un grafic de activităţi, iar orice propunere a acestora va fi consemnată într-un caiet de sugestii.

Pentru persoanele interesate, Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi cu sediul în str. Mitropolit Varlaam nr. 54, va comunica informaţii suplimentare pe site-ul instituţiei www.dac-iasi.ro.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Craciun Vasile

    Voi fi unul din participantii la acest club. Simt nevoia de a ma intalni cu oameni, de a petrece clipe placute, detasate de griji. Felicitari organizatorilor.
*